Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Det blåser på sykehustoppene

0
Publisert: 27.jul.2015 04:00
Oppdatert: 27.jul.2015 07:06

Det blåser på toppene har vi hørt og lært. Nu er det på Gjøvik Sykehus det har blåst.

Der har tre medisinske overleger gått fra lederansvar, sist nu Even Reinertsen, leser vi i avisa. Han kunne ikke godta et større budsjettkutt med reduksjon av sengeplasser. Hans brev til sykehusledelsen med bekymring om at faren for uønskede hendelser ville kunne øke med disse kuttene, ble ikke hørt.

Tvert imot ble det en disiplinærsak mot ham der man krevde at lojaliteten til ledelsen måtte gå foran lojaliteten til pasientene.

Om han ikke hadde sagt opp eller godtatt disiplinærsak, ville han ikke få tilbud om å gå tilbake til sin stilling som overlege, står det i avisa. Varslere burde jo bli hørt og det de har å fortelle diskutert.

Trist å lese dette synes jeg. Med færre sengeplasser, kan det jo bli færre liggedøgn skulle en tro. Her i Norge er antall liggedøgn på sykehus for pasienter redusert til 2.6 døgn i snitt, der ligger vi på bunn i Europa. Det kan jo gå utover kvalitet og forsvarlighet. Kortere liggetid kan gi høyere dødelighet sier statistikken.

Hvis en leser disse stortingsmeldingene som kommer, sist stortingsmelding nr. 26, får en inntrykk av at det er kommunene som skal ha ansvar for «Helse-Norge», ikke bare eldreomsorgen. Kommunene plikter å ha øyeblikkelig hjelp senger, ansvar for fysioterapi og rehabilitering, sykdom og død. De skal ha plasser og omsorg for å unngå flest mulig innleggelser på sykehus. Der skal vi bare få nødvendig behandling og så fort ut igjen. Så spørs det da om kommunene i Norge har penger og kapasitet til alt dette. Det er lov å være litt skeptisk synes jeg. Det gjelder å holde seg på beina lengst mulig!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke