Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Det blir lite oksygen igjen

Publisert: 01.jan.2019 12:22
Oppdatert: 01.jan.2019 12:51

Regnskogen i Amazonas er verdens største regnskog. Regnskogen er viktig fordi den blant annet hjelper oss med å rense lufta vår fra farlige gasser. I dag hogges det mer og mer i regnskogene våre. Det er ikke bra for klimaet vårt, dyr og planter.

Uten regnskogen så ville det bare forurense mer og mer. Det ville bli varmere og varmere her på kloden. Den globale oppvarmingen skjer fortere og det vil være mye mer klimagasser rund i verden som vi hadde fått i oss og det er ikke bra. Når regnskogen blir hogget ned blir mange, mange dyre og plantearter utryddet. Både plantene og dyra trenger vi. Plantene gir oss medisiner vi trenger for å være friske og holde oss i livet. Omtrent 1\4 av alle medisinene våre er laget av regnskog planter. Det vil bli lite oksygen igjen i verden hvis mer av regnskogen blir hogget. På bare 50 år har vi greid å ødelegge halvpartene av jordas regnskoger og ødeleggelsen skjer stadig raskere. Hvert år blir det omtrent hogd ned 2.000 kvadratkilometer regnskog. Hvis vi skal fortsette sånn så blir det snart ikke igjen noe av den. Amazonas regnskog er en stor del av Brasil, en liten del av Bolivia, Peru, Colombia, Venezuela, Guyana, Surinam og Fransk Guyana. Det er viktig å ta vare på regnskogen og klimaet vårt for at våre etterkommere også kan få et godt sted å bo og leve sånn som vi har i dag.

Dette er et viktig tema som flere burde begynne å skjønne sånn at vi alle kan ta et grep sånn at jorda er like bra sted å bo for etterkommerne våre som det er for oss. Regnskogen kan redde liv så bli med på å redde den. Alle burde fortelle andre om hvor viktig det er å ta vare på regnskogen, så få med flere på laget og sammen kan vi klare det!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke