23. okt
Grønnegata: Tatt fra stuevinduet forrige gang Strandgata var stengt.
 
Det bor folk også i Grønnegata

Publisert: 28.aug.2019 14:24
Oppdatert: 28.aug.2019 15:03

Jeg ser at Rødt, med støtte fra SV og Ap i Hamar, har kommet på en glimrende ide: De vil ha bilene vekk fra Strandgata. Dette bildet, som jeg tok fra mitt stuevindu forrige gang Strandgata var stengt, viser tydelig hva denne ideen medfører for andre beboere i byen.

Jeg forstår at Svein Ørsnes gjerne vil ha frisk luft og mindre støv i bakgården sin. Men det vil faktisk jeg også. Det er slik at det både bor og arbeider folk i Grønnegata. Jeg har trodd at Rødt sto for at vi alle skal dele på både goder og byrder i samfunnet.

Men kanskje jeg har tatt feil? Er løsningen å fjerne ulempene fra én gate og skyve dem videre til en annen? I mandagens HA leser jeg at redaktør Carsten Bleness applauderer forslaget. Det forundrer meg, all den tid arbeidsplassen hans er i Grønnegata.

For min del liker jeg å åpne vinduene av og til, men det lar seg kanskje ikke gjøre med HAs nye fasadeløsning.

Det proklameres at «Vi må få ned biltrafikken i sentrum». Det er jeg hundre prosent enig i. Men inntil alle kjører i elbiler og elbusser og går og sykler; er det ikke et rimelig krav at vi fordeler ulemper som støy, eksos og støv?

Å stenge en hovedgate og skyve alle problemene inn i en annen hovedgate er iallfall en lite solidarisk løsning. For det er vel ikke slik som i Animal Farm? At «alle dyr er like, men noen er likere enn andre»?

Svein Ørsnes har et innlegg i sykehusdebatten i samme avis, lørdag 24. august. Jeg siterer: «Rødt ønsker en sterkere satsing på det offentlige helsetilbudet. Vi vil ikke at lommeboka og hvor du bor skal avgjøre hva slags helsetilbud du skal ha». Helt enig, men burde ikke dette også gjelde retten til frisk luft?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke