Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Det burde være frihet til å ta egne valg

Publisert: 13.mar.2019 12:50
Oppdatert: 13.mar.2019 13:30

Nå nærmer det seg sammenslåingen av Hedmark og Oppland, som vil skje i begynnelsen av året 2020. Da er det spesielt et viktig tema som omfatter ungdommen, nemlig valgfrihet i skolen.

I dag er ordningen i Oppland at elevene selv får bestemme hvor de vil gå på skole. Kun et steinkast unna finner vi Hedmark. Der er det postadressen som bestemmer hvor elevene skal gå på videregående. Innlandet FpU har troen på elevene og ønsker å gi de mer valgfrihet i skolehverdagen. Fritt skolevalg, flere valgfag og ikke minst valgfritt sidemål er viktige faktorer som gir motivasjon til videre læring.

Motivasjon er bare en av faktorene som gjenspeiler hvorfor elevene burde få velge skole selv. Det er snakk om valgfrihet til å bestemme over hva som er best for hver enkelt elev. Ingen andre kjenner eleven bedre enn eleven selv.

Derfor er det helt urimelig at noen skal bestemme over hvor du skal gå på skole, eller påtvinge deg til å lære fag som du ikke vil ta utbytte av i framtiden. En av fem elever går i dag ut av videregående med å lese og skrive vansker, men allikevel blir det brukt tid og ressurser på å undervise i to skriftspråk. Elever blir frastjålet verdifull tid, hvor de heller kunne fokusert på et valgfritt skriftspråk, istedenfor å bli forvirret av en usystematisk blanding. Valgfrihet til å velge hva eleven har mest bruk for i fremtiden vil skreddersy og forbedre tilbudet vi gir til ungdommen ved de norske skolene i dag.

Det handler om valgfrihet. Valgfriheten til å forme sin egen fremtid, fordi alle elever er ikke like, men unike.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke