hacklink
18. sep
 
Det enorme arealet ved Vikingskipet

Publisert: 09.sep.2019 12:46
Oppdatert: 09.sep.2019 13:09

Jeg leser alle avisinnleggene fra trase øst-klanen, og undres nå om de tror at plassen ved Vikingskipet har strikk i livet. Om de mener den kan utvides etter godtbefinnende. En moderne jernbanestasjon må i hvert fall ha to gjennomgående, lange spor for at to nattog bestående av 14-15 salong- eller sovevogner kan krysse. Ikke minst også for å betjene alle passasjerenes av- og påstigning, og et tredje spor må det være reservert for lokaltog.

For ikke å glemme parkeringen fra passasjerer som ikke lenger parkerer ved den gamle stasjonen, parkeringsplasser for publikum og aktører i Vikingskipet. Så mener jeg å ha hørt at Hamar brannstasjon har behov for bedre plass. Jeg skjønner ikke at det kan finnes noen mer strategisk riktig sted for byens brannstasjon, og da må det helt klart prioriteres at brannstasjonen får de nødvendige arealer der den befinner seg per dags dato.

Noen utvidelse er umulig for både i øst og vest kolliderer det med fredede fuglereservoarer. Om Vikingskipet rives vil jo det frigjøre noe areal, men noe slikt blir sikkert stoppet av Riksantikvaren. Så derfor har det ingen hensikt å bruke energi på å få flyttet jernbanestasjonen over til Åkersvika.

Det påstås at byen har stort behov for boligtomter. Mon tro om det kan være mulig å finne plass til et par høyhus, les boligblokker, i tillegg til en god brannstasjon der i samme området. Det ville vært den beste utnyttelse av dette sentrale området.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke