Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Det er alvor - for Hedmark
11. september står landet ditt, fylket ditt og kommunen din foran et skjebnevalg. Hva slags Norge får vi dersom Høyre/Frp-regjeringa blir sittende?

Publisert: 05.sep.2017 15:22
Oppdatert: 05.sep.2017 15:27

Vinner de valget, vil de ta det som et signal om at de kan kjøre videre i samme spor bare med mye mer trykk enn før.

Høyre og Frp har allerede vedtatt at Hedmark fylke vil være en saga blott dersom vi ikke nå får en ny regjering. Men hva med kommunene? En drøy uke før valget slapp katta så til de grader ut av den blå-blå sekken. Frp-nestleder, Per Sandberg, proklamerte at reduksjonen av antallet kommuner skal fortsette. 160 er hans mål. Kommunalminister Sanner fulgte opp uten å ville tallfeste, men fra før vet vi at Høyre har antydet 100 og deres støttespillere i NHO 77. Marerittet vil altså fortsette. Det som i utgangspunktet skulle være en reform basert på frivillighet, utartet via tvilsomme gulrøtter og utilbørlig press til ren skjær tvang for et tilsynelatende tilfeldig utvalg kommuner landet rundt. Våre hjemtrakter ble skånet i første omgang. Vi slipper neppe unna i neste runde. Med de ovennevnte uttalte mål klarer du nok å telle på ei hand antall resterende kommuner i Hedmark som for din del altså skal bli en del av region Innlandet. I henhold til blå-blå karttegning ligger det da an til at Ringsaker, Stange og Løten kommune alle blir tvangsnedlagt og gjort til en del av nye Hamar kommune.

Fylker, kommuner, politidistrikter, lensmannskontor, lokalsykehus, tinghus, høyskoler, NAV- og skattekontor må visst gjøres større for å være bra i lille Norge. Alle disse sammenslåingene vil selvfølgelig bety en sentralisering vi aldri har sett maken til. Den eneste medisinen mot den tiltagende reformpsykosen landet utsettes for, er en ny regjering med et sterkt Senterparti.

Uansett hva lokale representanter fra regjeringspartiene måtte mene og si om ulveplagen i eget nærområde, forvitrer troverdigheten når man ser hva miljøminister Vidar Helgesen med støtte fra sjefen sin har stelt i stand. Det går en rød tråd med sentralisering som fellesnevner fra rovdyrpolitikken via alle reformene som rammer lokalsamfunn på ymse vis, til Langtidsplanen for Forsvaret.

Både nedleggelsen av Andøya flystasjon og fjerningen av Hærens helikoptre på Bardufoss er eksempler på sentralisering og svekkelse av Forsvaret. I Hedmark rammes vi spesielt hardt. Vi mister 300 HV-soldater i vårt HV-distrikt. Som følge av den økonomiske nedprioriteringen av Hæren, har regjeringens landmaktutredning pekt mot en halvering av antallet profesjonelle soldater i Telemark bataljon i Rena leir.

Blåfarginga av landet vil fortsette med raskere og tjukkere strøk dersom regjeringa beholder makta. Velgerne må nå se for seg hva slags samfunn vi da får i løpet av bare en valgperiode til. Nå er det alvor, folkens. Gå derfor mann av huse og stem for å stanse sentraliseringen av Norge.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke