hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Det er bare halve sannheten

Publisert: 19.jun.2019 14:32
Oppdatert: 19.jun.2019 15:36

I etterkant av den politiske debatten om jordvern på Blæstad 6. juni i år, hadde HA et stort oppslag om hvor «flinke» Stange er. Ordføreren i Stange ble gratulert og takket av lederen i jordvernalliansen for å «frede» Tokstad. Det var stor overskrift, men bare halve sannheten.

Selvsagt er det positivt at Tokstad ikke skal bygges ned. Et vesentlig område som ikke ble nevnt, er Hobergjordet. Det ville ikke Stange-ordføreren «frede». Dette er også god matjord av samme kvalitet og som ligger i samme område. At Ap snakker varmt om jordvern i det ene øyeblikket og praktiserer noe annet i det neste, er etter vår oppfatning lite tillitsvekkende. Jordvernløfter blir bare «prat».

Jordvern er en alvorlig sak. Det er snakk om maten vår. Befolkningsvekst og utvikling blir brukt i argumentasjonen for å bygge ned matjorda. Det er ikke utvikling å bygge ned matjorda. Det er å ta maten fra framtidas befolkning; våre barn og våre barnebarn. Å bygge ned matjord er egoisme og ønske om økonomisk vekst. Det er kortsiktig politikk og lite bærekraftig. Stange har et nasjonalt ansvar for å ivareta matjorda. Ordføreren har i flere anledninger brukt ordet «Norges spiskammer» om Stange; noe jeg er helt enig i.

Når arealplanen etter hvert skal vedtas, håper jeg at politikerne i Stange viser politisk mot og beviser at de mener noe med jordvern. På den måten kan vi beholde den gode matjorda i Stange som vi alle er så avhengig av. Her er det Ap som sitter med nøkkelen.

La hele Stange leve!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke