Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Det er blitt flere arbeidsplasser

Publisert: 25.mai.2017 13:24
Oppdatert: 25.mai.2017 23:39

I Østlendingen 29. april skriver Hedmark Arbeiderpartis leder, Knut Storberget, at det blir færre jobber i Hedmark. Han mener at dagens regjering ikke griper mulighetene som finnes til å skape nye arbeidsplasser, og kaller dette en «politisk forsømmelse». Dette er merkelig harde ord. Spesielt siden statistikken Storberget viser til bare gir en liten del av virkeligheten.

Tall fra statistisk sentralbyrå sin arbeidskraftundersøkelse viser nemlig at antall sysselsatte i Hedmark har økt fra 92.000 til 95.000 på snart fire år med Høyre og Frp i regjering. Dette er en økning på hele 3.000 sysselsatte. Samtidig har arbeidsledigheten i Hedmark ifølge SSB gått ned fra 2,7 til 2,0 prosent. Hvordan dette er en «politisk forsømmelse» er det vel bare Hedmark Arbeiderparti som forstår.

Vi er enig i at det er viktig å skape flere arbeidsplasser. Høyre vil gjøre dette ved å satse på kompetanse, samferdsel og bedre rammebetingelser. Erfaring viser at dette er effektive tiltak for å gi fart i næringslivet.

Det klareste valgløftet fra Arbeiderpartiet er at de vil øke skattene med 15 milliarder kroner. Økt skatt betyr at det blir mindre til investeringer i næringslivet, og til daglige utgifter i familier og husholdninger. Det er dette som skjer når staten tar inn mer skatt fra familier og bedrifter fordi den «vet» bedre hvordan pengene skal brukes. Men er det virkelig økt skatt og mindre til investering bedrifter i Hedmark trenger nå?

Veksten i sysselsetting og nedgangen i arbeidsledighet viser at Høyres politikk fungerer i Hedmark. Regjeringens store satsing på samferdsel vil gi ytterligere vitamininnsprøytning til næringslivet i vårt område. Utbyggingen av E6 og riksveg 3/25 er gode eksempler. Vi trenger flere slike tiltak som stimulerer til vekst. Vi må skape mer, ikke skatte mer. Mer skatt gir ingen flere arbeidsplasser i Hedmark.

Gruppeleder i Elverum Høyre og 4. kandidat på Hedmark Høyres Stortingsliste

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke