Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
SINNE: Lederen i Hedmark Unge Høyre, Ola Svenneby, er voldsomt indignert på Hamar Arbeiderparti.
 
Det er et svik mot ungdommen
Jeg er indignert. Voldsomt indignert.

0
Publisert: 11.mar.2015 04:00
Oppdatert: 11.mar.2015 06:56

Hamar Arbeiderparti har nettopp gått ut og frontet at de skal satse på to viktige befolkningsgrupper, hvor ungdommen er en av dem. Dette er intet annet enn skittent politisk spill og et spill for kulissene.

Flertallskoalisjonen på Hamar har vedtatt flere merkelig vedtak, som samlet sett får store konsekvenser. Det mest alvorlige er imidlertid deres syn på ungdom og psykisk helse. Det virker rett og slett som om Arbeiderpartiet ikke henger med i tiden, og som om de har gått glipp av en debatt som har pågått i hele det politiske landskapet over flere år.

De få tilbudene som var igjen her på Hamar, når det kommer til ungdom og at de skal ha en møteplass, er blitt lagt ned. Ungdomskontakten og Seaside har blant annet blitt kuttet ut. For de som blir sendt rett fra helsesøster til BUP, er køen alt for lang. Høyre var, dessverre, også med på å legge ned dette. De forstod riktig nok at de hadde begått en feil, og har nå som vedtatt politikk at dette skal tilbakeføres.

Arbeiderpartiet på Hamar og dets koalisjon på Hamar har snart styrt Hamar i fire år, og noe skryt skal de også ha. Jeg observerer blant mine venner, av alle politiske farger, at de oppfatter Hamar som en spennende by – en by i utvikling. Når det kommer til det økonomiske perspektivet derimot, er det en god del å hente.

Slik den økonomiske situasjonen ligger an i dag, er dette god nok grunn i seg selv til ikke å stemme på Arbeiderpartiet. Dersom de ikke gjennomfører en helomvending, noe de i all hovedsak aldri gjør, frykter jeg for kommunens fremtid og kommunens tilbud til innbyggerne. Og igjen, dette er det ungdommen som er nødt til å betale for.

Når Hamar Arbeiderparti går ut å hevder at de skal «kjempe for ungdommen», faller det på sin egen urimelighet. Ikke nok med manglende investeringer i psykisk helse, men nå virker det jammen også som om de har tenkt til å legge jernbanen over ungdommens siste skanse – Koigen. Med Jan Larsen, «sosialdemokraten» som kun har solidaritet med seg selv og sitt eget fornemme hjem, som utsending på Facebook og en vag, feig og unnvikende ordfører er dette det mest sannsynlige scenariet. Ingenting er så stille som snøen som faller, sa kunstneren. Han hadde åpenbart ikke hørt Morten Aspeli, selveste ordføreren i Hamars viktigste sak, sier Ola Svenneby.

Jeg er ingen motstandere av en by i utvilking, snarer tvert i mot. Det jeg imidlertid er en motstander av, er et regime som ikke tar ungdommen på alvor. En kommune som ikke ser alvorlighetsgraden av psykiske problemer blant ungdommen. For jeg – sammen med mitt moderparti, har innsett en svært viktig ting. Ungdommen er fremtiden, ungdommen er utvikling.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke