17. sep
 
Det er legitimt å velge side
Fagforbundet er aktiv i valgkampen både nasjonalt og lokalt. Det er det mange som liker og noen som ikke liker. Fagforbundet lever godt med det.

Det er likevel forbausende at så mange fra både Høyre, Frp og Venstre nærmest bebreider Fagforbundet for å delta i valgkampen. Fagforbundet er en stor samfunnspolitisk aktør som skal heve stemmen for gode lønns- og arbeidsvilkår for forbundets medlemmer i virksomheter i alle kommuner og fylker.

Fagforbundet velger side – vi står på krava for et anstendig liv og arbeidsliv for alle våre 345.000 medlemmer og familiene deres. I en valgkamp må det være legitimt for alle å velge side.

Fagforbundet spør; Hvem ønsker du skal bli din arbeidsgiver i din kommune i de neste fire åra? Vi svarer ikke, det gjør de politiske partiene selv. Ved valget i september kan alle med stemmerett være med å forme sin egen hverdag både i arbeid og fritid.

Fagforbundet er aktiv i valgkampen fordi vi ønsker å bidra til at alle innbyggere får trygge arbeidsvilkår og innflytelse over egen hverdag.

Fagforbundet legger ikke skjul på sitt standpunkt i politiske saker som diskuteres. Forbundet har politiske styringsdokumenter som ligger fast både ved lokalvalg og stortingsvalg. Fagforbundet vil ha et anstendig arbeidsliv med trygge arbeidsplasser og hele faste stillinger.

Vi fortsetter kampen mot endringene i arbeidsmiljøloven. Vi tror ikke økt bruk av midlertidige ansettelser er et springbrett inn i arbeidslivet for arbeidsløse. Hittil har ikke høyresiden lagt fram et eneste forskningsresultat eller annen dokumentasjon som viser at midlertidige ansettelser øker sysselsettingen eller er et springbrett over i faste stillinger.

Vi fortsetter kampen mot anbud og privatisering. Vi tror ikke privat omsorg er bedre enn offentlig bare fordi den er privat. Vi har heller ikke sett bevis eller entydige forskning for at det er slik. Tvert imot. Konkurranseutsetting fører til dårligere kvalitet på tjenestene og dårligere lønns-, pensjons- og arbeidsvilkår for de ansatte

Vi fortsetter kampen for velferdsstaten. Vi mener vi får de beste velferdstjenestene dersom kommunene driver dem sjøl. Det er billigst, best og tryggest. Da vet innbyggerne at skattepengene deres brukes til bedre velferd og ikke til profitt til store, kommersielle eiere som drifter barnehager, sykehjem, barnevernstjenester og søppeltømming.

Det er mange som vet, tror og mener mye i en valgkamp. Fagforbundet også. Vi har en medlemsmasse i ryggen som gir oss unik kunnskap og et mandat til å gjøre det. Du finner våre medlemmer over alt; blant annet barnehagelærer, bibliotekar, rådmann, helsefagarbeider, renholder, sykepleier, feier, hjemmehjelp, teknisk sjef, vernepleier, eller bussjåfør.

De har minst to ting felles: Medlemskap i Fagforbundet og retten til fritt å stemme på de politikerne de vil ha i kommunestyre og fylkesting.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke