Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
«Det er lov å bruke hue»

Publisert: 01.nov.2018 15:04
Oppdatert: 01.nov.2018 15:27

Forslaget om å etablere et nytt boligområde sør i Klukhagan er nå ute på høring. Eiendomsselskapet som er initiativtaker til boligprosjektet argumenterer blant annet med at det er mangel på tomteområder som gir anledning til å bygge eneboliger, eneboliger i rekke og tilsvarende.

Målgruppen for de vel 100 nye boligene som ønskes oppført er unge barnefamilier som vil bosette seg i Hamar. I 2012 var jeg selv en del av den nevnte målgruppen og jeg har derfor ingen problemer med å se det at det er et behov for tomter som kan gi boltreplass for familiens minste. Men jeg ønsker å stille spørsmålet: Er Klukhagan virkelig det eneste alternativ for å dekke dette behovet?

Klukhagans betydning som frilufts-, mosjons- og lekeområde har i en rekke leserinnlegg blitt godt beskrevet, og mitt innlegg bidrar således ikke med mye mer enn å legge til ytterligere et navn på listen over personer som ønsker å sikre at Klukhagan forblir et verdifullt rekreasjonsområde for Hamars innbyggere og et attraktivt «boligområde» for dyreriket. Men denne listen av navn begynner etter hvert å bli så vidt lang at det kanskje er håp om at de styrende organer i Hamar kommune kan ta en fot i bakken å spørre seg igjen om utbygging virkelig er en god idé.

Det er helt sikkert flere relevante og vektige grunner som kan tale for en utbygging av Klukhagan. Mitt håp er bare at en i det lengste vil søke etter andre og mindre inngripende alternativer. Dersom en da fremdeles skulle mene at Klukhagan er det best egnede område for et eiendomsprosjekt av denne typen, er dette ensbetydende med at tillatelsen også skal gis?

I tidligere leserinnlegg er det blitt vist til en rapport bestilt av Hamar kommune hvor det presenteres noen mindre oppløftende funn om tilgangen på grøntområder i Hamar. Spørsmålet om en skal tillate utbygging av Klukhagan gir de styrende organer i Hamar kommune en ypperlig mulighet til gjennom handling å vise at en tar disse funnene på alvor.

Barna i Klukhagan barnehage er noen av de som oftest er å finne på stiene inne i Klukhagan, og hver sommeravslutning synger de en sang med tittelen «Det er lov å bruke hue». Min oppfordring er den samme til de personer som endelig avgjør Klukhagans videre skjebne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke