hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Det er lov å tenke seg om!
Moelv ungdomsskole

Publisert: 10.jul.2015 04:00
Oppdatert: 10.jul.2015 08:37

Engasjement er etterlyst fra blant annet politikere i saken om stillingsendring fra fagarbeider til «pedagogisk kvalifisert ansatt» ved Moelv ungdomsskole.

Nyheten kom for mange av oss midt i ferietiden, dessverre. Første gangen jeg hørte om denne stillingen for et par år siden ble jeg mektig imponert over at noen torde å jobbe annerledes i skolen.

Når det i dag blir brukt uttrykk som «koseskole», «ikke tilbud til jenter», «ikke faglig kvalifisert», tenker jeg at leder ved skolen har hatt flere år på seg til å påvirke dette, istedenfor nå å endre stillingen.

Ringsaker kommune svarer i brev til FAU at «Personalet i grunnopplæringen skal ha kompetanse som sikrer elevene tilpasset opplæring med muligheter til å utvikle evne og talenter i samsvar med generell del, læringsplakaten og læreplanene for fag».

Da skyter de seg sjøl i beinet.

Slik jeg forstår det har H.P. Gudbrandsen nettopp imøtekommet dette.

Skolen endrer på stillingen, og jeg lurer på hvorfor de ikke har for eksempel samarbeidet med Gudbrandsen om realkompetansevurdering fram til ev. fagbrev som barne- og ungdomsarbeider?

I Norge har vi en likhetsskole, men vi glemmer så ofte at som mennesker er vi unike.

Skolen skal sammen med hjemmet forberede oss på voksenlivet og full deltakelse i samfunnet. Alle kan ikke støpes den samme skjea.

I begge ender, både for de skoletrøtte og de skoleivrige, trenger vi tilrettelagte tilbud. Annerledes, kanskje ikke helt tradisjonelle tilbud.

Vi trenger et bredt sammensatt personell i skolen som kan gjenspeile det kompliserte samfunnet vi lever i, også ikke-pedagoger. Hvor mange barn og unge ble ikke tidligere reddet av oppmerksomhet fra skolevaktmesteren eller renholderen? De representerte gjerne noe annet, noe gjenkjennbart.

Når 30 ungdommer har gjennomført skolen ved hjelp av det tilbudet Gudbrandsen har stått for, bør vi se på regnestykket hvis for eksempel 15 av disse hadde hoppet av, og blitt navere eller på andre måter vært en «økonomisk belastning for samfunnet».

Vi er mange foreldre som har bekymret oss gjennom netter og dager for våre barn som ikke har opplevd den tradisjonelle skolehverdagen som god. Så, Ringsaker kommune, Utdanningsforbundet og Moelv ungdomsskole, ta rev i seilene.

Se til de gode erfaringene og resultatene. Utvid den firkanta boksen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke