Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Det er nå eller aldri for regionen

0
Publisert: 07.jun.2016 04:01
Oppdatert: 07.jun.2016 07:35

Som kjent ga Jernbaneverket (JV) sin anbefaling om trasèvalg 1. juni. Dette utløste sterke reaksjoner i Hamar, både hos mange lokalpolitikere og innbyggere.

Man kan være enig eller uenig med JV, men det er et faktum at de har kommet med sin anbefaling, noe Hamar må forholde seg til.

Sjefredaktør Carsten Bleness uttaler blant annet i lørdagens HA at det er nå eller aldri for Hamar. Dette er jeg helt uenig i – det er faktisk nå eller aldri for hele regionen.

Nasjonal Transportplan (NTP) skal revideres i juni neste år, og det er et faktum at en avklart trasè er nødvendig for å komme i betraktning med hensyn til midler. Blir det ikke noe vedtak i Hamar i desember i år er løpet kjørt – eller sagt på en annen måte – da har toget gått.

Da har vi ingen mulighet til å komme på prioriteringslista i neste NTP, og da snakker vi mange år før vi igjen får muligheten.

Sjefsredaktøren hevder videre i artikkelen at enhver forsinkelse som har den konsekvens at dobbeltsporet ikke kommer videre fra Åkersvika til Ringsaker og Lillehammer, vil Hamar få skylda for.

Som lokalpolitiker i Ringsaker kommer jeg ikke til å legge skylda på noen hvis så skjer, men jeg har klare forventninger til at Hamar nå tar inn over seg at de sitter med det avgjørende kortet for regionens framtid.

Hva som er viktigst for Hamar til syvende sist gjenstår å se: Å samarbeide med JV, og samtidig bruke de påvirkningsmuligheter de har til å få til en best mulig løsning, både for Hamar og regionen for øvrig, eller å kjøre et løp som risikerer at hele regionen – og Innlandet – blir sittende igjen som tapere i framtida. Det er realiteten hvis vi ikke får dobbeltspor helt fram til Lillehammer.

Og når ordføreren i Hamar uttaler at «de som er så redde får vente til 23. desember før de roper så høyt» - så viser det liten forståelse for sine naboers bekymringer – for da kan det være for sent.

Derfor er det helt avgjørende at alle nå bruker tiden fram til 22. desember til å finne gode løsninger sammen, slik at alle i regionen kan glede seg til jul.

Og det er et faktum at Hamar også er avhengige av regionen og ikke bare omvendt.

Leder Ringsaker Arbeiderparti

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke