Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Det er nok klimamyter nå

Publisert: 01.nov.2017 11:19
Oppdatert: 01.nov.2017 11:24

18. oktober presenterer Willy Barmoen nok en gang en lang rekke for lengst tilbakeviste påstander om klima.

- Matematikk og logikk opererer med beviser, ikke fysikk, kjemi og biologi. Likevel tror vi på tyngdekraften.

- Svakt basisk sjøvann kan naturligvis bli surere og økte utslipp av CO2 gir økt konsentrasjon både i havet og atmosfæren. Det skjer nå.

- Ingen har tatt til orde for noe så idiotisk som å tømme atmosfæren for CO2.

- Ingen har påstått av det kun er menneskeskapte utslipp som påvirker klimaet. Solaktivitet og vulkaner kan forklare tidligere varmeperioder (skog på Hardangervidda og korn på Grønland), men ikke dagens voldsomme oppvarming.

- Verden har blitt varmere de siste 20 åra og i de tre siste årene er de varmeste som er målt ifølge både NOAA, NASA, Hadcrut4 og Japans Metherological Agency.

- IPCCs «spådommer» har dessverre stort sett truffet veldig bra. Temperaturen stemmer med modellene, havstigningen går raskere enn forventet og vi ser mer ekstremvær, raskere issmelting i Arktis og flere klimaflyktninger.

Dette er det veldig, veldig, veldig stor enighet om blant forskerne. Klimaendringene er her i dag. Folk dør i dag. Vi trenger ikke lese tunge forskningsrapporter, det holder å scrolle gjennom nettavisene. Myter blir ikke sanne av å repeteres og det fjerner fokus fra det vi bør snakke om. Derfor, hvis Barmoen ønsker å fortsette denne debatten foreslår jeg at vi finner et sted å møtes.

Hedmark MDG

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke