hacklink
18. sep
Mathall: Rådmann Jørn Strand og ordfører Anita Ihle Steen gleder seg til det som skal skje på torget i Brumunddal.FOTO: JO KJETIL HEGGELUND
 
Det er tid for mat
89.000 slaktegriser. 6.200.000 slaktekyllinger. 23.000.000 liter mjølk. 38.000 tonn korn. 163.000 dekar dyrket mark. 568.000 dekar produktiv skog.

0
Publisert: 05.nov.2015 04:00
Oppdatert: 05.nov.2015 07:14

Store tall. I tillegg kommer grønnsaker, frukt, bær og mye mer. Om lag 3.000 arbeidsplasser. Ringsaker er i særklasse som landbrukskommune. Nå tar vi steget videre, og gjør kortreist mat enda mer tilgjengelig for forbrukerne.

Vi er landbrukskommunen med hele verdikjeden. Med grunnlag i landbruket har store næringsmiddelbedrifter vokst fram hos oss. Nortura, Grilstad, Stabburet, Tine og Strand Unikorn for å nevne noen. En offensiv og nytenkende næringsmiddelindustri. Nye produkter og nye smaksopplevelser. Vekst og nye arbeidsplasser. Senest med Norturas samlokalisering på Rudshøgda, med 80-100 nye arbeidsplasser.

Vi er stolte av jobben gardbrukerne våre gjør. De er dyktige, innovative og tør å satse. Landbruket har utfordringer, men bøndene i Ringsaker har vært flinke til å se muligheter og få ting til. Reiseliv som tilleggsnæring og mye mer enn det. Kulturlandskapet som det vakreste øyet vet. Gårdsturisme med muligheter for overnatting. Klatrepark, kafé og salg av klær og produkter. En smak fra gården, og en smak av Ringsaker. Kortreist og velsmakende mat. Våre mange småskalaprodusenter blir stadig mer kjent. Vit at vi heier på dere.

Kortreist mat er framtida. Vi er mer bevisst på klima og miljø, og det går mot et grønt skifte. Vi vil vite hvor maten kommer fra, og vi vil ha mat som er lokal. Setter du deg i bilen kan du få alt du vil. Spekepølse på Stubberud. Rømme hos Monsveen. Sjokolade hos Kvarstad. Eplejuice hos Braastad. Poteter på Hoel. Knekkebrød på Skafferiet. Solbær fra Mølstad. Men alle kjører ikke rundt. Hva om vi klarte å samle mye av dette i ett utsalg?

Vi har luftet ideen. Lokale produsenter er med. Næringsmiddelbedrifter er med. Landbruksdirektøren er med. Innovasjon Norge er med. MjøsAnker drifter løsningen. Tema Eiendom har lokalene. Alle er enige om at stedet er Ringsaker. Sammen sørger vi nå for å realisere det.

Torget i Brumunddal med koseligfaktor og småbypuls. Et matfat som bugner av de beste råvarer. Et kjøkken som sørger for lukt og smak. Her skal du finne alt det beste fra hele regionen. Du skal kunne handle til middag her, spise en enkel lunsj her eller kanskje avrunde kvelden her med et glass vin (ikke helt lokalt, men lell). Dette blir et sted du ikke kan la være å gå innom, og du vil komme tilbake gang etter gang. Et tilbud for innbyggere i regionen. Et stoppunkt for turister og tilreisende.

Vi er landbrukskommunen. Vi er matkommunen. Nå befester vi posisjonen. Våren 2016 er vi i gang. Velkommen til oss. Det er tid for mat.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke