Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Det er «ubegripelig smålig»

Publisert: 09.nov.2017 13:51
Oppdatert: 09.nov.2017 13:52

«Ubegripelig smålig». Som «godt voksen», har du fra tid til annen anledning til å lese artikler og dokumenter du ellers neppe hadde tatt fatt på. Forslaget til Statsbudsjett er et eksempel på dette. Ovenstående sitat- ubegripelig smålig er ikke mitt, men Aftenpostens Harald Stanghelles. Det sier gjennom to ord presist hva Regjeringens forslag til kutt i posten for fri rettshjelp er- «ubegripelig smålig». Og jeg kunne gjerne tilføyd inhumant.

I fjor ble det innført en ny egenandel for fysioterapi. Det rammet mange. Noen trodde det skulle bli en indeksregulering av eksisterende egenandel på medisiner. Men den gang ei. En ny egenandel, nesten 100 prosent regulering! Smålig spør du meg.

Nå foreslås det kutt i posten frie rettshjelpstiltak, Jussbuss,, Juridisk Rådgiving. For Kvinner m.fl. med noen titalls millioner. Ikke mye i den store sammenhengen, men ofte dramatisk for de som sitter «nederst ved bordet».

De som ikke en gang tør «se» i retning en advokat, må nå også «lukke øynene». Kuttforslagene rammer de som trenger det aller mest. De som har det vanskeligst fra før. Det er ubegripelig smålig.

Streng og rettferdig innvandringspolitikk, høres rettferdig ut for de fleste av oss. I disse dager avgjøres skjebnen til ungdommer som står i fare for å bli returnert til Afghanistan. Daglig ser vi bilder fra uvirkelige situasjoner i nettopp dette landet. Du skal være ualminnelig kynisk om du setter ungdommer på flyet uten å være 100 prosent sikker på at det lander i et «trygt» land.

Når man dessuten får inntrykk av at domstolene, som skal ivareta rettssikkerheten for alle i dette landet, sultefores, da kan man spørre seg om rettsstaten er på ville veier?

Små skritt i gal retning, mener noen. Dypt alvorlig ville kanskje vært et mer dekkende uttrykk. Håpet er at opposisjonen makter å stoppe denne utviklingen? Det er lov å håpe.

Kommunestyrerep. i Hamar for Ap

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke