15. sep
 
Det er viktig å stemme

Publisert: 21.aug.2019 16:14
Oppdatert: 21.aug.2019 16:31

9. september er det valg. Dersom du allerede nå vet at det blir vanskelig å stemme på valgdagen, oppfordrer vi deg til å stemme på forhånd. Du kan stemme til og med 6. september.Du kan stemme i det forhåndsstemmelokalet du ønsker i hele landet.

Det er viktig å bruke stemmeretten. Kommune- og fylkestingsvalget handler om din kommune, din hverdag og ditt arbeidsliv. Vi i Fagforbundet Hedmark oppfordrer deg til å stemme på politikere som vil ha det du mener er en god kommune, og et trygt arbeidsliv.

Norge styres av en blå regjering. Fellesskapsløsningene, velferdsordningene og arbeidslivet er under press. Med flere rødgrønne kommuner etter valget kan vi bremse den negative utviklinga.

God økonomi er avgjørende for at kommunene kan tilby innbyggerne nødvendige velferdstjenester. Hvis du synes eldre eller hjelpetrengende fortjener bedre pleie og omsorg, må kommunen ha økonomi til å ansette nok helsepersonell på sykehjemmet og i hjemmetjenesten. Hvis du synes at kommunene skal sørge for bedre oppvekstsvilkår for barna dine, må kommunen ha god nok økonomi til å bygge og vedlikeholde skoler, barnehager, kulturhus og idrettsanlegg.

For at din kommune skal bli best mulig bør du stemme på partier som vil ha sterke, gode kommuner, drevet av egne ansatte i hele faste stillinger. Slikt blir det kvalitet av.

En klok ordfører har sagt at det ikke er hunden, men kommunen som er menneskets beste venn. De beste velferdstjenestene får vi dersom kommunene driver dem sjøl og ikke setter dem ut på anbud. Det er billigst, best og mest effektivt. Vi mener også at det er tryggest både for innbyggere og ansatte i kommunene. Innbyggerne kan være sikre på at skattepengene deres brukes til bedre velferd og ikke går til de store, kommersielle selskapene som skal tjene penger på barnehager og sykehjem, barnevernstjenester og søppeltømming.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke