15. sep
E6: Vanskelig for syklister.
 
Det finnes alternativer

Publisert: 01.okt.2018 12:48
Oppdatert: 01.okt.2018 13:25

Jeg så innlegget fra en syklist som bor på Ridabu. Åkersvika har jo ikke vært brukbar i det hele tatt denne sommeren for syklister. Jeg skjønner hvorfor vedkommende beklager seg. Men det finnes jo alternativer. Sælidvegen ned mot Flagstadbrua. Der er det sykkelsti hele veien, fra Vang kirke til Solvangveien. Det er riktignok litt mer kupert og antakelig ca. 1,5 kilometer lengre. Men hva gjør vel det. Det er fullt mulig å beregne fem minutter ekstra på turen. Mer er det ikke snakk om. Vi som sykler uten at det er jobbrelatert har jo brukt denne veien hele sommeren. Mange som sykler mellom Hamar og Løten også. Og flere har tatt i bruk vegen mellom Flagstadbrua og Øvre Vang forbi Midtvang og Skråstad. Helt greit dekke og liten trafikk. Riktignok motbakker hele veien opp ca. sju kilometer, men ikke bratt og umulig i det hele tatt.

Les også: Myke trafikanter i "sykkelbyen".

Det blir uansett spennende å se krysset på Åkersvika ferdig. Jeg er ganske sikker på at dette blir bra, både for syklende og bilende.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke