hacklink
buy instagram followers
18. sep
 
Det finnes bedre løsninger

Publisert: 17.des.2018 14:42
Oppdatert: 17.des.2018 15:12

I noen leserinnlegg er det uttrykt sterk bekymring vedrørende konsekvensene for dyrket mark på Børstad og Tommelstad ved trasealternativ øst. Dette kan tyde på at forståelsen er basert på Bane Nors løsning i hovedutredningen fra 2016 som viste åpen trase over begge disse gårder. Som kjent kom det innsigelser til dette. Vi finner derfor grunn til å formidle at etter det er det påvist løsninger med mindre konsekvens for dyrket mark.

I en tilleggsutredning i 2017 viste Bane Nor et alternativ der banen fortsatt gikk i åpen trase over Børstad, men i en lukket kulvert videre fra Børstadalleen, under jordene på Tommelstad. Dette vil gi noen konsekvenser for Tommelstad i anleggsperioden, men dyrkingen kan gjenopptas etter denne.

Vi har foreslått nye løsninger nord for stasjonen med en lavere liggende bane som tilrettelegger for delvis lukking av traseen over Børstad og en ordinær tunnel fra kryssing med Oluf Melvoldsgate. Dette vil bety at Tommelstad praktisk talt ikke blir berørt.

Vår løsning vil også få mindre negativ konsekvens for Børstad og for bebyggelsen på Disen. Dette er tydeliggjort på en større modell som kan sees på Bylab i Triangelen.

Vår agenda har vært å utvikle og vise løsninger som i betydelig grad reduserer grunnlaget for de innsigelser som ble framført i 2016 og som resulterte i utsettelser og krav om bedre utredning. Våre ideer til bedre løsninger både nord og sør for stasjonsområdet er presentert for Bane Nor.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke