hacklink
18. sep
 
Det grønne skiftet

0
Publisert: 22.jun.2016 04:00
Oppdatert: 22.jun.2016 07:11

Vi leser stadig om det grønne skiftet. Mange tar i bruk begrepet. Noen med god grunn, andre med feilaktig begrunnelse. Ordningen med grønne sertifikater fører til at vi subsidierer vindturbiner og småkraftverk. Begge deler fører til natur- ødeleggelser. Det hevdes at dette bedrer klimaet noe som er tilbakevist. Det er naturlig å spørre: Er dette et grønt skifte?

Et annet eksempel er el-bilen.. Om denne er klimavennlig er avhengig av hvilke forutsetninger vi bruker. Kjøper av elbilen får store avgiftslettelser- en sterk subsidiering. Igjen er det naturlig å spørre; Er dette et grønt skifte?

Den vindturbinparken som et ukjent tysk firma, (60 prosent), Eidsiva (20 prosent) og Gudbrandsdal Energi (20 prosent) står bak er ikke bærekraftig og vil være en utgiftspost for det norske samfunn. At dette er et spennende prosjekt er lett å forstå. Spennende hvor stort underskuddet blir?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke