16. sep
SSol
 
Det handler også om behandling av utkantene
FAU ved Solvin skole og Romedal ungdomsskole sto sammen i Stangeavisa i uke 44, med overskriften «Krever at Romedal blir prioritert».

Publisert: 07.nov.2018 12:59
Oppdatert: 07.nov.2018 14:32

Undertegnede blir ikke imponert over svaret til ordføreren.

Først om Solvin: Dette har blitt nevnt mange ganger i skolestruktursaken og i etterkant. Solvin har vært på budsjettene til Stange siden ca 2010. Senest med tre millioner i 2017 og ni millioner i 2018. Hvor er disse pengene blitt av? Vi har fortsatt gymsal det ikke har gjort noe med siden byggeåret, byggplast foran vinduene, maling som skaller av, dusjfasiliteter som ikke tilsvarer antall elever. I tillegg har FAU ved Solvin forsøkt å få kommunikasjon med kommunen om trafikksituasjonen siden tidlig 2017, uten hell. Hva skal til for å bli hørt? Når vi nå leser i investeringsplanen at Solvin ikke en gang skal utredes før 2021 blir vi dypt skuffet. Eiendomssjef i Stange, Bjørn Lundstøeng, sa i HA 6. oktober 2017: «– Vi bør ha kommet langt i løpet av høsten, altså før jul. Det er spennende å se på en eventuell plassering av ny skole ved Stangehallen, altså å flytte Stange og Romedal u-skole dit, sier han». Hvor har det blitt av jobben dere la ned i fjor? Og hvorfor skal det plutselig ta tre år til å utrede Solvin?

Ordføreren svarer ved å si at kulturhus i Stange skal prioriteres. Vi er ikke uenig i at Stange kan være tjent med et slikt samlingspunkt. Men skal det virkelig brukes 83 millioner på dette før både skole og sykehjemsplasser? Er ordføreren (og rådmann) stolte av det?

Vi synes kommunen skulle klare å ha to tanker i hodet samtidig. Avisinnlegget skapte mye engasjement på sosiale medier. Et meget godt innspill der var, hvorfor kan ikke den nye ungdomsskolen bygges med tanke på kulturskole/kulturhus i tillegg? Kommunen klarer i dag ikke å ta vare på den bygningsmassen, også skal de lage seg enda mer arbeid? Vi forstår ikke logikken.

Stange må også forstå at politikken som føres nå ikke er bra for dem selv heller. En kan fort ta livet av dugnadsånden og engasjementet i bygdene. De siste 10 årene er det bygd 200 nye boliger i Romedal sentrum. Ikke på grunn av kommunen, men på tross av. Lokale, private ildsjeler har fått til ei høyst levedyktig bygd, som vi er stolte av. Tenk på Herredsvang som har fullsatte hus på det meste de arrangerer, uten støtte fra kommunen! Romedal sentrum kan til og med skryte av en flott lekeplass, med gapahuk og bålplass. Til vinteren blir det hockeybane, bygd av lokale helter. Har Stange sentrum en lekeplass og et samlingspunkt de kan skryte av?

Dette handler som ordføreren skjønner, ikke bare om bygningsmassen ved barneskolen vår, det handler om hvordan dere behandler de så kalte «utkantene». Romedal er ikke en utkant. Vi krever at dere setter Romedal på kartet nå. Tenk hva vi kunne fått om vi kunne jobbe sammen! Dere sitter faktisk på ei gullgruve uten å forstå det selv. Vi tør å vedde ganske mye på at «Oslo-folk» kan bli fristet til å forlate en hektisk hverdag i storbyen, for å bo sentralt på Hedmarken med utsiktstomt i Brynsåsen.

Oppfordrer sambygdinger til å bruke valget neste år. Det er på tide at bygdene står sammen og ikke lar oss komme i bakleksa hvert eneste år. Ilseng, Romedal, Åsbygda, Vallset. Vi fortjener også å bli hørt. Vi er i høyeste grad levedyktige.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke