16. sep
 
Det handler om å gripe mulighetene
Hamar-skolen.

Vi vet at faglig sterke lærere og et godt hjem-skole-samarbeid er faktorer som har stor betydning for elevenes læring.

Solberg-regjeringen har satt i gang en historisk satsing på videreutdanning av lærere.

I løpet av to år har regjeringen nesten tredoblet tallet på plasser i videreutdanning. I 2016 vil over 5.000 lærere få tilbud om videreutdanning.

Nå begynner jobben med å få flest mulig lærere til å søke om videreutdanning neste skoleår. Deretter må skoleeierne godkjenne flest mulig søknader.

Hamar Høyre oppfordrer alle lærere i kommunen som ønsker det, om å søke videreutdanning innen 1. mars.

Vi vil gjøre det vi kan for å godkjenne så mange søknader som mulig, innenfor de fagene vi trenger å prioritere. Lærerne i vår kommune gjør en fabelaktig jobb hver dag, og de som ønsker skal få mulighet til å ta faglig påfyll.

Når det gjelder foreldresamarbeid, vet vi det er mange aktive foreldrerådsarbeidsutvalg (FAU) rundt omkring på skolene.

Men vi vet også at det er noe å hente når det gjelder hjem-skole-samarbeidet i Hamar-skolen.

Vi vil med dette oppfordre FAU-ene i Hamar kommune om å starte en dialog om å opprette et eventuelt kommunalt foreldrerådsarbeidsutvalg.

Et slikt utvalg kan eksempelvis ha oppgaver som å arbeide med saker av felles interesse for alle skolene i kommunen (for eksempel arbeid mot mobbing), heve kompetansen hos foreldrene ved å arrangere foreldrekontaktkurs, informere om og diskutere saker som berører alle foreldrene i kommunen, samt å være en synlig og aktiv medspiller for en best mulig skole.

For Hamar Høyre er det viktig å være en tydelig og samarbeidende skoleeier.

Målet er å skape samhandling på alle nivåer slik at elevenes læringsmiljø og læringsutbytte i Hamarskolen blir enda bedre. Det handler om å gripe mulighetene.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke