Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Det kunne vært deg

0
Publisert: 19.mar.2016 04:00
Oppdatert: 19.mar.2016 07:26

Jeg tenker ofte på hva de neste generasjonene vil lese om oss i historiebøkene. Om Norge som tok imot flyktningene og hjalp dem da de trengte det aller mest, eller Norge som sendte alle ut, for ingen var velkomne i vårt rike land.

Vi har et valg. Hva vil vi det skal stå? Hvilke holdninger har vi til flyktningene som kommer?

La oss snu om på saken. Tenk deg at Norge er herjet av krigsgrupper, og vi ser oss nødt til å forlate alt kjært i vårt hjemland. Uten noe anelse om hva vi møter, flykter vi. Vegen er livsfarlig og vi ofrer alt. Over hele verden er vi de største overskriftene i media. Ikke alle klarer å komme seg til landene de ønsker. Men de som gjør det, blir kun møtt av mennesker som vil få dem ut. Ingen steder er vi velkomne.

Dette kunne vært oss, men det er det ikke. Vi er et av landene flyktningene ser på som trygge, åpne og gjestfrie. Derfor skammer jeg meg over den holdningen vi har overfor dem. Vi kan ikke la fordommene om at alle flyktningene er farlige styre oss. Jeg har et så stort ønske om at landet vårt starter å ta dem inn i varmen. Få dem i skole og jobb, og se på dem som en del av oss. Vi har vært så heldige å få vokse opp i Norge, men det betyr ikke at vi er bedre enn noen. Har vi glemt den gangen vi selv var i nød, og ble tatt imot?

Enkelte politikere er opptatt av å spare penger til neste generasjon, framfor å bruke noe av dem på flyktningene. Hva er det egentlig vi vil overføre til neste generasjon? Er det penger, eller er det gode holdninger og verdier?

Nå må de voksne gå foran som et godt eksempel!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke