Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Det lureste er å satse på barna
Barnehagepolitikk i Stange.

Publisert: 07.sep.2015 04:00
Oppdatert: 07.sep.2015 10:39

Det lureste vi kan gjøre i Stange er å satse på barna. Dette gir positive ringvirkninger for alle i framtida. I dag er Stange blant de dårligste i landet på ansatt-tetthet i barnehagene, og bare middels på pedagogtetthet. I skolen er også lærertettheten dårligere enn veldig mange.

Stange bør ta mål av seg å være blant de aller beste i Hedmark, og godt over snittet i landet. Barnehagen er veldig viktig for barns utvikling, og all forskning viser at gode barnehager gir trygge og motiverte barn som gjør det bedre da de begynner på skolen. Barnehagen er grunnmuren i barns vei til skole, utdanning og oppvekst. Bygger du et solid hus, er det ikke grunnmuren du skal spare penger på.

Skolene må også få nok penger til å ha mange nok godt utdannede lærere. Gode barnehager legger grunnlaget for en god grunnskole, som igjen gjør at flere vil begynne på og fullføre videregående utdanning. Dagens frafall i videregående skole er for stort, og gir høye kostnader for samfunnet, da mange faller utenfor arbeidslivet uten god nok utdanning.

Et høyere utdanningsnivå i kommunen, gir også høyere overføringer fra staten. Å satse på barna vil øke inntektene og senke utgiftene, som i neste omgang kan gi mer penger til bedre eldreomsorg. Det viktigste vi velgere og foreldre kan gjøre, er å framsnakke de ansatte i barnehagene og lærerne. De er viktige for barna våre og gjør en kjempejobb. Så må kommunen gjøre sitt for at de ansatte skal være mange nok, og ha best mulig vilkår for å gjøre en god jobb.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke