17. sep
Luftambulanse: Hva om flere engasjerte seg i denne viktige saken, blir det spurt i dette innlegget.
Foto: Trond Lillebo
 
Det lysner i sykehussaken
Vi har stilt spørsmål til Einar Busterud (ordfører i Hamar, By- og bygdelista), Knut Fangberget (varaordfører i Hamar, Høyre) og Tore Hagebakken (stortingsrepresentant og leder for Oppland Ap) om de ønsker luftambulansebase i Innlandet.

Svaret fra disse er et rungende JA! Og for dem som ikke vet det: Tore Hagebakken har i egen sak til helseministeren, som sak i budsjettinnstillinger og leserinnlegg frontet etableringen av en slik base. Så langt har saken ikke vunnet gehør hverken hos helseminister eller Helse SørØst.

LES OGSÅ: Dagens sykehus vil koste 12 milliarder å vedlikeholde

Hva om flere engasjerer seg for denne viktige saken? Midt-Hålogaland fikk sin base etter krav fra politikere og almuen. Vi tror at også vi kan lykkes hvis flere blir med og ikke bare synes bra om prosjektet, men er villige til å brette opp og aktivt jobbe for dette som vil være et stort og nødvendig løft innen ambulansetjenesten på Innlandet. Ikke minst er dette viktig ved hjerteinfarkt, hjerneslag og store skader/traumer. Svært mange av disse pasientene får nå den livreddende behandlingen i Oslo – ikke på Innlandet. Og dette haster.

Hagebakken har i et tilsvar på et leserinnlegg av Folkebevegelsen i Oppland Arbeiderblad skrevet at «Vi (Oppland Ap, vår presisering) er sjølsagt svært interessert i å ta del i en konstruktiv og god diskusjon om hva som er til beste for vår befolkning – når ledelsen i Sykehuset Innlandet har gitt oss grunnlag for det». Vi tolker dette som positivt og at Oppland Ap avventer resultatet av utredningsarbeidet og SIs uttalelse om hvilken sykehusstruktur som i framtida vil være den beste for Innlandet. Partiet vil høre SIs uttalelse før det tas noen beslutning.

Hagebakken skriver også: «Det er viktig for oss at innlandets innbyggere har et trygt og høykompetent tilbud- og ikke minst nærhet til hjelp når det gjelder». Bedre kan det ikke sies og vi applauderer kort og godt et slikt utsagn.

Dette bærer så absolutt bud om at debatten om ny sykehusstruktur nå er inne i en svært konstruktiv og god fase. En luftambulansebase på Innlandet trenger vi imidlertid uansett sykehusstruktur, og vi vil fremheve at ledelsen i Sykehuset Innlandet ved flere anledninger har uttrykt et behov og et ønske om en luftambulansebase i mjøsområdet. Dessverre for døve ører i Helse Sør-Øst.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke