Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Det må tenkes nytt om skoleskyss

Publisert: 26.aug.2019 06:54
Oppdatert: 26.aug.2019 07:25

Har alle skolene i Innlandet en skoleskyss med tidspunkt som passer skolens drift er til elevens beste? Har Innlandet en kollektiv transport som er tilpasset det svært mangfoldige fylkets behov?

Alle skolene har ikke optimale tidspunkt for skoleskyssen. Flere skoler opplever å måtte organisere skoledagen ut fra skoleskyssen på en måte som forringer kvaliteten på driften. Det er ikke likegyldig når bussen kommer med elevene og når den henter dem. Dette handler om rektors disponering av skoletiden, som er dyrebar tid som skal brukes til elevene. Det er tilbyder av skoleskyssen som i større grad må tilpasse seg skolen, og ikke omvendt.

Her må politikerne skaffe seg oversikt over konsekvensene og legge tydelige føringer for hva som er ønskelig og akseptabelt. Utgangspunktet må være elevens beste.

Bompenger og bilen diskuteres som om det var den viktigste saken i Norge. Viktigst er den selvfølgelig ikke, men sentral nok til at befolkningen i et fylke som Hedmark og Oppland – Innlandet – blir engasjert. Det er forståelig. Innlandet har ikke et godt nok utbygd kollektivtilbud til at man skal kunne forlange mer av bilbrukere i distriktene.

Jeg er for miljøvennlige løsninger og dermed mindre bruk av bilen, men den politiske forventingen må stå i stil med tilretteleggingen. Jeg vil bruke min innflytelse på hyppigere bussavganger og på destinasjoner hvor bussen er sjelden å se i dag. Det må prioriteres annerledes.

Det må også ses på hvorvidt åpne og stengte jernbanespor brukes hensiktsmessig. Her ligger det et potensial som ikke utnyttes. Innlandet har milevis med linjer som ikke brukes, eller for lite, og hvor eier ikke er fremtidsrettet. Dette gjelder både innen vare- og persontransport.

Det må tenkes nytt og kreativt i transportpolitikken i Innlandet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke