hacklink
buy instagram followers
19. sep
Sykehus: Noe er fundamentalt feil. Foto: NTB scanpix
 
Det må være noe fundamentalt feil i hele systemet

Publisert: 27.nov.2018 15:00
Oppdatert: 27.nov.2018 15:14

Vi leser stadig om sykehus som drives med underskudd, og som må stenge deler av sykehuset for å spare penger. Det slår meg at det må være noe fundamentalt feil i hele systemet. Et sykehus er da ikke en produksjonsbedrift som er avhengig av avsetning av produkter for å kunne drive.

Et sykehus skal tjene samfunnet, og det må være fellesskapet som betaler det det koster. Når sykehusene ikke har nok penger til å holde det hele i gang, må vi se på hva som er årsaken; enten har de blitt tildelt for lite penger, eller så har de sløst dem bort. Det må være mulig å avdekke sløsing, hvis det er det som er problemet. Ellers må det bevilges mer penger fra felleskassa for å få regnestykket til å gå opp.

Dersom dagens sykehusadministrasjon krever for mye ressurser, hvilket det er mye som tyder på, må det gå an å vurdere en rasjonalisering der, for det spares raskere millioner der enn på sengepostene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke