16. sep
 
Det mørke fastland

Publisert: 15.mar.2018 16:59
Oppdatert: 15.mar.2018 17:10

Jeg har i alle år blitt betegnet som «en tålmodig mann», - men nå begynner det å røyne på. Årsaken er noe så banalt som et slukket gatelys utenfor min port i Hillesgate i Vestbyen. Jeg la først merke til det manglende lyset da vi gikk inn i årets mørkeste måned, november. Da jeg så at også naboer og forbipasserende (mange på vei til og fra Montesorribarnehagen) mislikte det mørke området, tok jeg initiativ og ringte Hamar kommune. Jeg forklarte mitt ærend og beklaget at jeg var noe usikker på hvor jeg skulle henvende meg, men ble raskt beroliget av vedkommende som lovet å oversende min beskjed til rette instans.

Dette slo jeg meg til ro med og ventet tålmodig, - selv om jeg var bortom stolpen og både ristet den og sparket i den i håp om at vi ville se lyset igjen, men nei…. Like før jul var det fortsatt like mørkt så da dristet jeg meg til å ringe kommunens service-kontor igjen og repeterte mitt ærend. Jeg kunne til og med oppgi reg.nummeret på stolpen, nemlig 23235. Damen lovet å purre. Heller ikke denne gang ble det sagt noe om hvem som skulle purres, - men man stoler jo på det offentlige som tar vare på skattepengene våre. Jule- og nyttårshelga forble mørk.

Ettersom nevnte tålmodighet nå begynte å tøyes, satte jeg meg ved PC’en 3. januar og mailet Eidsiva. De som hevder å kunne alt om strøm og strømforsyning i Innlandet måtte vel ha en løsning. Etter diverse mailer frem og tilbake om hvordan de var organisert og hvem jeg egentlig burde ha kontaktet hos dem, forbarmet en eller annen kundebehandler seg over meg og svarte meg 10. januar med beskjeden: «Deres henvendelse er oversendt Laje».

Laje var tydeligvis instansen jeg burde ha kontaktet, men hvorledes skulle jeg vite det?enere prøvde jeg å være offensiv og purret samme kundebehandler 13. februar. Svarmailen av 19. februar lød: «Henvendelsen er oversendt Laje». Så nå (mandag 12. mars) sitter vi her i mørket på «det mørke fastland» i Vestbyen og lurer på om vi får se lyset før sommeren setter inn.

Jeg har vært inne på laje.no og funnet ut at de ble opprettet av Eidsiva i 2016. Presentasjonen for øvrig var full av vakre ord som ‘arbeidsvilje’, ‘pålitelighet’, ‘innsats’ og troverdighet’, - hvorpå det avsluttes med setningen: ‘Fra Laje kan du forvente stor innsats for å få jobben gjort!’ Jeg tenker; kanskje de bør skifte navn?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke