hacklink
18. sep
 
Det offentlege har eit særskilt ansvar

Publisert: 13.mai.2019 06:58
Oppdatert: 13.mai.2019 09:55

Arve Waage kommenterer i HA 3. mai mitt innlegg i avisa 16. april. Han skriv at eg lid av vrangførestillingar sidan eg meiner at språkleg likestilling inneber at det skal vere like mykje nynorsk som bokmål i det offentlege. No har det seg slik at vi har to jamstilte skriftspråk i Noreg, og det inneber at ein skal sjå dei båe to. Ein offentleg tilsett veit at dei må praktisere både nynorsk og bokmål i jobben.

Eg meiner at det offentlege har eit særskilt ansvar for å ta vare på dei to målformene vi har. Det bør vere sjølvsagt at eg som nynorskbrukar får møte målforma mi når eg er i kontakt med det offentlege, sjølv om eg bur i Innlandet. Det same gjeld for dei som bruker bokmål i eit fylke der nynorsk er mest brukt. Ein nynorskbrukar bør få korrespondanse på målforma si, til og med her i Innlandet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke