hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Det økende maktmisbruket
Rovviltspørsmålet.

Publisert: 31.mar.2016 04:00
Oppdatert: 31.mar.2016 12:23

Det er med stor forundring en oppdager at «straffeskalaen» viser seg å være på glid. Sett i fra vanlige menneskers moralbegrep, viser det seg at dette er i ferd med å utvikle seg til å bli et politisk redskap i stedet.

Les også: Edruelighet fra ulveforskere

Både når det gjelder Svenske Lillherdal saken, og saken mot Elverums jegerne. Så ser vi her en stor brist i forståelsen. Både for samer, og landsbygdenes situasjon. Når det blir en konflikt mellom by og land. Forventer vi at myndighetene klarer håndtere dette. Uten at folk føler seg overkjørte og dårlig behandlet.

Ulven som rovdyr. innebærer store skader for et stort antall mennesker ute på landsbygda. Tidligere var vi vant med at samfunnet beskyttet sine innbyggere. Det ser vi ikke lengre. I stedet oppmuntrer de til en utvikling som gjør at skadene øker. Dette er naturlig, så lenge samfunnet ikke lengre tar beskyttelsen på alvor.

Les også: Ulv framfor næringsvirksomhet?

Derfor tvinges folk til å ta hand om problemene selv. Det er svært mange som ikke «bare» kan flytte. Disse risikerer dermed å bli utsatt for økt trykk. Og slik trappes striden opp. Av rovdyrelskerne blir motstanderne betegnet som utrivelige mennesker, da de ikke bifaller de regler som de, sammen med sine organisasjoner og Stortinget setter opp.

Og plutselig har moralen og jussen seilt hver sin veg. Når en ulv blir skutt, blir dette av jussens tolkere beskrevet som en grov organisert forbrytelse. Det kommer dermed i samme kategori som trafficking, narkotikasmugling og ulike former for mafiaens beskyttervirksomhet.

Da kjenner ikke lenger landsbygdens beboere seg igjen. Moralbegrepet og den opplevde virkeligheten fjernes da fra lovforståelsen. Disse føles ikke lenger som rimelige. Slik det blir håndhevet nå, er ikke dette lenger forenlig med normal rettsforståelse og moral. Det er svært viktig at folk opplever rettsvesenet som noe en kan stole på fullt og helt.

Når nå rettsvesenet tillater seg å fjerne seg fra de allment aksepterte, moralske og juridiske reglene, som for eksempel å skape rimelige straffeskalaer, «lage falske» bevis, og å utøve straff på bristende grunnlag m.m. Da mener jeg at samfunnet ved rettsvesenet er på en svært farlig veg. Dette har vi nå sett både under svenske Lillherdal-saken og saken mot Elverums jegerne. Er det riktig at vi som skadelidende befolkning bare skal svelge dette i oss?


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke