17. sep
 
Det SKAL lønne seg å jobbe, Sønsterud

Publisert: 20.des.2016 14:15
Oppdatert: 20.des.2016 14:40

Tone Sønsterud fra Arbeiderpartiet later som hun er opptatt av at det skal lønne seg å jobbe. Men hennes tomme retorikk gjenspeiler seg ikke reell politisk handling eller vedtak. Sønsterud og Ap er tydeligvis ikke så opptatt av arbeidslinjen – nemlig at det skal lønne seg å jobbe.

Det overrasker meg, da Ap tidligere har vært tydelige på dette området.

Hun kritiserer meg for at «det åpenbart er et problem for han og Frp» at man kan få mer penger fra det offentlige ved ikke å jobbe, enn det man fikk da man var i jobb. Ja Tone Sønsterud selvfølgelig er det problematisk at man får mer penger ved ikke å jobbe, enn man får ved å stå på, jobbe, slite og bidra til fellesskapet. Dette trodde jeg var logisk, men det er tydeligvis ikke det for Ap.

Det er ikke alltid like enkelt å følge logikken i Sønsterud sine innlegg. Det er mye tom retorikk og framsettes mange merkelige og udokumenterte påstander. Nå prøver hun tydeligvis å skape et inntrykk av at Frp ikke vil ta vare på syke og uføre. Det er feil. Debatten om barnetillegget i uføretrygden dreier seg ikke om ikke å ta vare på dem som er syke eller uføre, men om man skal få mer penger fra det offentlige om man blir ufør, enn man kunne fått med å være i jobb.

I år fikk vi derfor innført regelen om at summen av det man får utbetalt i uføretrygd og barnetillegg, dvs. tillegg per barn, ikke skal utgjøre mer enn 95 prosent av den inntekten man hadde før man ble uføretrygdet. Det kan ikke være slik at man får mer i trygd, enn man fikk som arbeidstaker. Det undergraver arbeidslinjen og i ytterste konsekvens velferdsstaten selv.

Dette tror jeg faktisk folk flest og leserne forstår, selv om det virker som om Tone Sønsterud og Arbeiderpartiet ikke forstår det.

Stortingsrepresentant Hedmark Frp

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke