16. sep
 
Det står om tilliten

Publisert: 02.jan.2017 23:28
Oppdatert: 02.jan.2017 23:35

Regjeringen har, i strid med Stortingets intensjon og ønske i det nylige ulveforliket, overkjørt den regionale rovviltnemnda og sagt nei til lisensfelling av 32 ulv i Hedmark. Overkjøringen av den regionale forvaltningen bygger på en uttalelse fra justisdepartementets lovavdeling der det er lagt til grunn at de aktuelle ulvenes skadepotensial for blant annet beitedyr er begrenset. Blant annet med sommerens massakre i Rendalen friskt i minne, kan det trygt slås fast at for både Osdalsflokken og Slettåsflokken, er det beviselig feil.

De fellingsvedtakene den regionale rovviltnemnda for Hedmark fattet i juni og september, var godt begrunnede vedtak som ville bidratt til å avverge skade på husdyr og eiendom både innenfor og utenfor ulvesona, og som samtidig ville gjort at Norge fortsatt overholdt internasjonale forpliktelser.

Når regjeringen likevel på tynt grunnlag overkjører nemnda, er det forståelig at nemndsmedlemmene har reagert med å nedlegge sine verv. Når fylkestinget er invitert til å delta i forvaltningen av rovdyr gjennom å velge representanter til rovviltnemnda, er det fortvilende og frustrerende at vårt syn ikke blir hørt, og at de regionale representantene overkjøres av regjeringen.

Dersom regjeringen hadde ønsket å dempe rovdyrtrykket i Hedmark, om de hadde ønsket å lytte til de som lever med belastningen, om de hadde hatt vilje til å lytte til de som har fått i oppdrag å forvalte rovdyr regionalt, så hadde de muligheten nå. Dessverre har regjeringen valgt annerledes.

For tilliten til forvaltningens skyld, kan vi bare håpe på at beslutningen snarlig omgjøres.

Fylkestingsgruppeleder Hedmark Ap

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke