Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Det står respekt av avgjørelsen

Publisert: 20.jun.2019 12:54
Oppdatert: 20.jun.2019 13:32

Politikerne i planutvalget i Stange sendte reguleringsplanen i retur til Bane Nor. Helt riktig avgjørelse. De viste voksen holdning overfor etaten som ville drive igjennom store beslag og nedbygging av matjord i Ottestad.

Politikerne i Stange var ikke like mye på offensiven da brua over Tangenvika ble vedtatt. Der gikk det litt fort i svinga. Den gang Jernbaneverket viste på et folkemøte en tenkt situasjon med bru over Mjøsa og dobbeltspor gjennom Tangenhalvøya mot Sørli. Og konsulenten kommenterte at dette aldri ble aktuelt. Kort tid etter ble nettopp denne trasén vedtatt og stempla.

I mars 2015 startet Jernbaneverket innløsning av eiendommer og planla oppstart med bygging av dobbeltsporet. I oktober 2017 «la» samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på lokket og stoppet videre bygging på ubestemt tid. Bane Nor kom med svada om å bygge lengre strekninger utfra økonomisk gevinst. Nå har de gått tilbake og bygger etter hvert fra Kleverud til Sørli.

Det som bekymrer meg, er en vinglete samferdselsminister Dale som ikke er strukturert og prater og prater og plutselig gjør om planer.

Det står respekt av avgjørelsen. Nå er det opp til Bane Nor å kjøre videre og komme tilbake med forandringer som er akseptable.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke