16. sep
 
Det store Arbeiderpartitrollet

0
Publisert: 21.apr.2015 04:00
Oppdatert: 21.apr.2015 07:23

Etter å ha lest det nærmest heroiske eposet om de lille menneskenes kamp i HA 18. april, av Gro Elisabeth Bråten, skulle man tro at det ikke er et øye som er tørt i Hamar.

Kampen er ikke lengre bare mot bygdedyr og jantelov, men også mot det onde partitrollet som vil alle private initiativ, alle gründere og alle mennesker sin rett til å være individer til livs. I en nærmest Hollywood-aktig filmklisje kan jeg se «røde kommunestyrer» legger sine grusomme planer i mørke, røykfylte rom, alt imens den stakkars helten, gründeren, kjemper sin stille kamp mot overmakten.

Dette er det bildet Bråten vil at du skal sitte igjen med.

Jeg tror personlig at de fleste politisk engasjerte mennesker er engasjerte, av et ektefølt ønske om å forandre samfunnet til noe bedre. Selv om man ikke alltid er enige om veien dit.

Men la oss nå snakke sak, ikke den skitne valgkampen som Bråten legger opp til.

Ja, vi i Hamar Arbeiderparti har sagt at vi er garantister mot en konkurranseutsettelse av kommunale velferdstjenester.

Vi mener at tilbud om dårligere lønns og pensjonsvilkår til de ansatte i omsorgssektoren så en eier kan ta utbytte, ikke er veien å gå for å skape en bedre omsorg. Det var ikke så lenge siden to damer som så frem imot pensjonisttilværelsen, fikk beskjeden, at de måtte stå fem år ekstra i arbeid. På grunn av privatisering av eldrehjemmet de jobbet på.

Vi mener at sikkerheten i at det er kommunen, altså alle vi som bor i kommunen, som er eier av vår egen omsorgstjeneste er en sikkerhet som er absolutt nødvendig.

Vi i Hamar Arbeiderparti, mener at måten man motiverer, måten man sår ønsket om å jobbe i helse- og omsorgssektoren er nettopp det at de ansatte har tryggheten, de gode økonomiske vilkårene og et arbeidsliv som ikke er basert på midlertidigheten og profittjaget Høyre legger opp til.

Derfor sier vi nei til privatisering av omsorgstjenester, derfor sier vi nei til Høyres ønske om en ny Arbeidsmiljølov.

Hvor Hamar Høyre står når det gjelder privatisering, er litt diffust for tiden. Det var ikke lenge siden de sa i avisen at de ikke skulle privatisere kommunale tjenester, men under debattmøtet i rådhuset bekreftet jo Høyre at de skulle privatisere.

Så jeg vil utfordre Bråten og Hamar Høyre til å bruke valgkampen til å gi en klarhet i hva de faktisk ønsker for Hamar, ikke til svartmaling og skremselspropaganda rettet mot Hamar Arbeiderparti.

Vil Hamar Høyre konkurranseutsette kommunale tjenester i Hamar? Eventuelt hvilke tjenester ser Hamar Høyre seg tjent med å legge ut på anbud?

Tilslutt vil jeg bare påpeke et lite paradoks, i dette landet som hovedsakelig har vært styrt av arbeiderparti-trollet etter krigen. Landet hvor det «kun er plass til noen få utvalgte».

Dette landet, rangerer Verdensbanken som det 6. beste landet i verden for bedrifter.

Alt i alt ikke så verst.

Listekandidat Hamar Arbeiderparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke