15. sep
 
Det var snekkeren som hadde skylda

Publisert: 22.jan.2018 15:35
Oppdatert: 22.jan.2018 15:42

Overskriftene overgår hverandre i disse tider. Ja det er ikke bra at særlig unge mennesker utsettes for seksuell trakassering, de kan merkes for livet. Det kommer stadig fram at overgrep av forskjellig karakter kommer fram som senskade i et menneskes liv.

Når en leser hva partiet Høyre har latt skje i mange år, og når en leser at Høyre som parti har vært konfrontert med en tillitsvalgt uaktsomst oppførsel helt siden 2013. Dette får meg til huske på visa om den stigen som var laget med råtne bord. Visa slutter med å fordele skyld mellom faderen, datter og frier. Men som slutter med at største skylda hadde snekkeren som lagde stigen av råtne bord.

I denne sak har partiet Høyre skjøvet en ungdom høyere og høyere opp på sin politiske løpebane til tross for dårlig oppførsel. Har medvirket til at fallet blir så stort som det lar seg gjøre. Fallet blir så stort så det kan bli store vanskeligheter for ham å reise seg igjen. Dette vil avhenge av hvor sterk et menneske er psykisk. Her bærer partiet Høyre et stort ansvar.

Jeg vil si som det sies i visa til Alf Prøysen, at den største skylda har snekkeren, som i dette tilfelle er partiet Høyre. Hva sier partiet til sine velgere i Hedmark som tillot en umoden stille som stortingskandidat. Å bli nominert og ført opp på et partis stemmeseddel er ene og alene partiets ansvar. Høyres generalsekretær har gjentatte ganger sagt at han beklager ovenfor varslerne som ikke ble hørt. Hva sier han til den unge stortingsrepresentantens foreldre og nære familie, får de også kun en beklagelse.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke