buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Dette er en sak som har flere sider

Publisert: 18.mar.2019 12:36
Oppdatert: 18.mar.2019 14:13

Jan Holthe har et innlegg i HA 12. mars, der han tar til orde for å la norske statsborgere komme tilbake til Norge etter å ha vært tilsluttet terrorhæren IS. Han tar utgangspunkt i rettsoppgjøret etter krigen i 1945 og hvordan vi behandlet jentene som fikk barn med tyske soldater. Han viser også til Krigen i Bosnia i 1995.

Det Jan Holte ikke tar for seg er den fundamentale forskjellen på disse to forholdene og dagens IS-barn og mødre.

Jeg er helt enig med Jan Holte at den behandling norske jenter, som fikk barn med tyske soldater, var under enhver kritikk, selv om en kanskje må se det litt i lys av fem år med krig. Her var det unge jenter som ble forelsket (som regel gjensidig fra mannens side) og som kom i «uløkka». Disse jentene var verken tilhengere av krigen eller okkupasjonen fra Tyskland, men ble rett og slett glad i en annen person som tilfeldigvis var fra okkupasjonsmakten og som fikk «svi» for dette etter freden i 1945.

De fra Bosnia (ofte hele familier) var personer som enten måtte flykte da de var i fare for å kunne bli drept, eller som ikke lenger ville leve under krigens grusomheter og derfor rømte.

IS-mødrene derimot var personer som frivillig reiste for å tilslutte seg en terrororganisasjon som har som mål å drepe de «vantro» og som forakter våre vestlige verdier.

Det er derfor stor forskjell mellom dagens IS-mødre og de jentene som ble med barn med tyske soldater under krigen 40-45 og de som flyktet fra elendigheten i Bosnia i 95.

Jeg så forresten i en reportasje nå at IS-mødrene i leirene lærer opp sine håpefulle til å kaste stein på kvinnene som ikke går med slør.

Med hensyn til barna til IS-mødrene er jeg enig i at de fortjener noe bedre enn å være der nede. Men hva skjer dersom barna og mødrene kommer hjem? Blir barna tatt fra mor da hun kanskje skal i fengsel? Hvor lenge skal disse barna bo hos fosterforeldre, og skal de komme tilbake til mor dersom hun fortsatt er radikalisert og tar avstand fra Norge og det vi står for?

Så blir da spørsmålet om vi skal la personer, som med våpen i hånd tar avstand fra våre verdier og vil bekjempe det med alle midler, komme tilbake til vårt demokrati. Saken har dessverre flere sider og blir ingen lett sak å løse.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat