hacklink
18. sep
 
Dette er en viktig sak
Mobbing

Publisert: 09.feb.2016 04:00
Oppdatert: 09.feb.2016 10:45

Arbeidet mot mobbing er en viktig sak for Arbeiderpartiet. Det er viktig å forstå hvorfor noen blir mobbere. Mange av dem trenger hjelp, men enda viktigere er det å få slutt på mobbingen og å hjelpe mobbeofrene til et trygt og godt læringsmiljø.

Les også:Nettmobbing må bli tatt seriøst

Trygghet og positivitet er en forutsetning for å stå et helt skoleløp og for å kunne leve gode liv.

Stoltenberg-regjeringen satte ned Djupedal-utvalget for å få finne mulige løsninger på problemet. For snart et år siden la dette utvalget fram 100 forslag. Høyres kunnskapsminister har vist bemerkelsesverdig liten evne til å følge opp.

Jeg forstår at det tar tid å forberede store tiltak, men i januar la Arbeiderpartiet fram 25 forslag som raskt kan innføres for å få ned mobbingen for tusenvis av barn.

Det er synd at regjeringen lar dette skure når vi vet at mye kan gjøres nå. For eksempel kan regjeringen bidra til at det ansettes flere sosialrådgivere og miljøarbeidere på skoler med høye mobbetall, og sørge for at alle skoler et knyttet til beredskapsteam mot mobbing.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke