Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Alkohol: Ikke skjenk brennevin på campingplassene i Ringsaker, ber Senterpartiet.
 
Dette er et spørsmål om holdninger
Vi bør ta ansvaret for å fjerne spritserveringen fra våre campingplasser.

Publisert: 21.jul.2016 04:01
Oppdatert: 21.jul.2016 10:21

Ringsaker Senterparti har både i formannskapet og kommunestyret prøvd å endre på praksisen for skjenkebevillinger til campingplasser i vår kommune.

Som kjent er man naturligvis avhengig av å få flertall på sine forslag for å skape en endring. Det har vi beklageligvis ikke fått.

Les også: Facebook-aksjon for å få tilbake campingen

Nå er det ikke slik at vi har tenkt å bestemme hva folk skal få nyte av drikke i sine campingvogner/ campinghytter, men vi stiller spørsmål rundt praksisen med at selve campingplassen tilbyr servering av alkohol i alle klasser.

For å nevne noen av argumentene vi har møtt så har det gått på følgende.

*Det er gitt skjenkebevilling inkludert spritservering til de andre campingplassene i kommunen, så derfor må vi også gjøre det i dette tilfellet.

*Vi har inntrykk av at det er god kontroll på dette hos de forskjellige campingplassene det gjelder, pluss at skjenkekontrollen utfører kontroller i tillegg slik at alt gjøres etter boken.

Vi har ikke fremmet forslag om endring fordi vi ikke tror at dette ikke gjøres etter boka, eller for å gjøre forskjellsbehandling.

Skal vi ikke kunne endre praksis rundt dette på grunn av vedtak som er fattet tidligere? Jeg tror det er viktig at vi hele tiden analyserer det vi holder på med og gjør forandringer til det bedre der det er mulig.

Vi har fremmet dette forslaget fordi vi ser på en campingplass som et ferie- og fritidssted for blant andre barn og syns det derfor er merkelig å bli møtt med argumentasjonen over.

En campingplass skal være et sted for pedalbåter, minigolf, fotball, svømming, badminton og masse andre aktiviteter som barn syns er moro.

Barn blir mer enn nok eksponert for alkohol ellers, så derfor syns Ringsaker Senterparti at vi som kommune bør ta ansvar å fjerne spritservering fra våre campingplasser og bare tillate skjenking av øl og vin. Dette handler om hvilke holdninger vi står for og ikke om skjenkingen gjøres etter boka.

Vi fikk ikke støtte fra Frp og Høyre til vårt forslag som forventet, men jeg må si at vi ble skuffet over at kun to av Arbeiderpartiets 21 representanter støttet forslaget. Her hadde vi faktisk håpet at de hadde samme holdning som oss og ønsket å gjøre barnas ferie/fritidssted til et sted uten spritservering. Vi forstår naturligvis at skjenkingen finner sted på et avlukket sted som er godkjent til slik type servering, men synes virkelig 19 av 21 kommunestyrerepresentanter for Arbeiderpartiet i Ringsaker at spritservering på et sted hvor barn ferdes er greit?

Det er faktisk slik at mange barn gruer seg til ferien på grunn av foreldrenes alkoholinntak.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Artikkelforfatter: Odd-Amund Lundberg
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke