17. sep
 
Dette er ikke reinspikka løgn

Publisert: 06.jun.2018 15:18
Oppdatert: 06.jun.2018 15:24

Ronald Bradal skriver 5. juni at det er renspikket løgn at araberne oppfordret egen befolkning om å flykte under krigen i 1948. Det er det ikke. I denne krigen hendte det flere steder at arabiske ledere oppfordret palestinaaraberne om å flykte for ikke å stå i veien når jødene skulle kastes på havet. Etterpå kunne de komme tilbake og få igjen både sine egne og jødenes eiendommer. Andre steder var nok jødene med på å fordrive dem, men det var også steder hvor jødene ba araberne om ikke å flykte. Vi må huske at denne krigen ble startet av araberne som nektet å godta delingsvedtaket i FNs generalforsamling om en arabisk og jødisk stat og som kom for å kaste jødene på havet.

Hvorfor ble landet kalt Palestina? Det skjedde i år 133 e.Kr. da jødene gjorde det såkalte Bar Kocba-opprøret. Romerne slo ned oppstanden og ville da fjerne alt som hadde jødisk opprinnelse. De kalte landet Palestina (Arabisk Filastin) etter jødenes gamle fiender filisterne og Jerusalem kalte de Aelia Capitalino. Opp gjennom historien ble landet hetende Palestina og både jøder, arabere og kristne ble kalt palestinere.

Hvem har forkludret alle forsøk på å få til fredsavtale? Svaret på det er palestinernes ledere som ikke vil akseptere en jødisk stat. At det er en jødisk stat betyr ikke at det ikke kan bo muslimer, kristne og andre der. I dag bor det ca. 1,8 millioner arabere med fullt statsborgerskap i Israel. Det finnes mange muslimske og kristne land i verden, så hvorfor ikke ett jødisk?

Til slutt: Israel myrder ikke barn på åtte måneder, det er det terrororganisasjonen Hamas som gjør. Babyen på åtte måneder, som Bradal antagelig viser til, hadde hjerteproblemer og døde av tåregass. Men hva i all verden har en åtte måneder gammel baby å gjøre i frontlinjen av en voldelig demonstrasjon? Ansvaret for denne babyens død hviler fullt og helt på Hamas.

Glåmdal Israelforening

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke