17. sep
 
Dette er ikke sant, Frp

Publisert: 02.sep.2019 16:16
Oppdatert: 02.sep.2019 16:56

I Østnytts beste sendetid i forrige uke fortalte Truls Gihlemoen fra Frp at fylkeskommunene bruker like mye penger på å kjøre tomme busser rundt i fylket som vi bruker på å ruste opp fylkesvegene. Det er ikke sant.

Tilskuddet til Hedmark trafikk er på 360 millioner kroner. Men det er faktisk slik at 70 prosent av inntektene til kollektivtrafikk i Hedmark er øremerket skoleskyss for videregående skole. En lovpålagt oppgave. Dette er ikke midler som fylkeskommunen kan frigjøre for å satse enda mer på fylkesveger. Tenker Gihlemoen at han vil ha en lovendring som gjør at den enkelte familie skal selv sørge for å få eleven på skolen og at fylkeskommunen ikke lenger skal ha dette som oppgave? I så fall svikter han distriktene.

Så var det påstanden om tomme busser. Siden januar i år har det vært over 1,5 millioner ordinære reiser (altså ikke skoleskyss) i Hedmark med buss. Bare i år er det en økning på 6,3 prosent for Hedmark totalt. I Mjøsnettet er økningen på 9, 8 prosent. Bussene er ikke tomme. De er fulle av unger, skoleungdom, pendlere og handlende. Selvsagt ikke på alle avganger alltid. Men vi vet at vi trenger hyppige avganger for å sikre at folk velger bussen og det må være avganger over hele fylket.

Det på sin plass å spørre Frp: Ønsker dere 1,5 millioner reiser over i personbiler? De fleste ønsker enda bedre kollektivløsninger både i byene og i distriktene. Ikke dårligere. Det er synd at Frps førstekandidat til fylkestingsvalget ikke har satt seg inn i et så viktig område som det kollektivtransporten er. Det er et viktig område for folk, ikke bare i Hedmark – men hele Innlandet. Utvikling av kollektivtilbudet er et politikkområde Arbeiderpartiet ønsker å satse på i Innlandet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke