Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Dette er korttenkt innvandrings- og asylpolitikk

0
Publisert: 22.jun.2015 04:00
Oppdatert: 22.jun.2015 07:20

Det ser ut som lederne for de tre minipartiene SV, KrF og V har fast plass i debattprogrammer i NRK, blant annet Dagsnytt Atten. Dette er det lov å forundres over med tanke på at de ved siste valg til sammen kun hadde ca. 10 prosent av velgerne bak seg. Nå skal de sammen med Ap slå på stortromma og overbyr hverandre når det gjelder inntak av antall flyktninger fra Syria, som er en kultur fjern fra vår egen.

Dette vil også innebære enorme utgifter for landet. Kommunene makter ikke denne enorme belastningen. De har mer enn nok med å få integrert de som allerede er tatt imot i tillegg til å gjøre plass til dem som ennå sitter på vent i mottak. Fra minipartiene og Ap er det ikke grenser for kreativitet for å få dette gjennom.

Det er kommet forslag om alt fra innkvartering i nedlagte skoler og «dugnad», som innebærer at den enkelte borger skal ta flyktninger inn i sitt eget hjem. Med tanke på de problemer og behov som denne hærskaren med flyktninger vil ha med seg, ikke minst når det gjelder traumer og psykiske lidelser, er dette direkte ansvarsløse forslag.

Skulle imidlertid noe slikt bli realisert, må vi forvente at idealistene i disse partiene er de første til å tilby privat innkvartering. Jonas Gahr Støre har visstnok god plass og kan gå foran med et godt eksempel. I Kristelig Folkeparti skulle det heller ikke mangle husrom og nestekjærlighet. På KrFs landsmøte kom det forslag om å subsidiere jobber til innvandrere og gi fri barnehage til alle asylbarn.

Arbeidsløsheten i Norge er stigende. Nå skal altså landets egne borgere bli degraderte på arbeidsmarkedet fordi arbeidsgivere skal lokkes med penger for å gi jobber til innvandrere. Norge skal være et av verdens rikeste land, men det må vel også være et av landene med den største utgiften over sosialbudsjettene i forhold til antall innbyggere. I fjor gikk hver tredje krone til formål med tilknytning til innvandring.

Det må også nevnes at enkelte av minipartiene også krever at vi skal slutte med oljeboring. Hvor skal da pengene komme fra til å betale alt? Etter 50 år med oljepenger er forsvaret nedbygd, nye veier bygges, men finansieres vesentlig med bompenger, løfter til pensjonistene er glemt, det er store mangler i eldreomsorgen og helsekøene er lange.

Det ser dessverre ikke ut til at Norge har politikere som har evne og vilje til å forstå hva masseinntak av innvandrere har å si for et lite land, hvor antall innbyggere bare er ca. fem millioner mennesker. I løpet av noen tiår vil dette bety en endring i sammensetningen av befolkningen, noe som også vil medføre et press mot landets kultur og verdigrunnlag. Dette er et langsomt kulturelt selvmord for landet, godt støttet av korttenkte politikere.

Norge burde ta i bruk folkeavstemning når det skal tas viktige avgjørelser, noe denne saken er et godt eksempel på. Det er selvsagt at Norge skal hjelpe mennesker i nød. Hjelpen bør i størst mulig grad ytes ved generøse bidrag så flyktninger midlertidig kan ha opphold nær hjemlandet og den kultur de er en naturlig del av, slik at de kan reise hjem når det er mulig. Dette innebærer også at hver krone som gis, blir bedre utnyttet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke