17. sep
 
Dette er vel ikke helt korrekt

Publisert: 06.sep.2019 14:53
Oppdatert: 06.sep.2019 15:02

Det har falt enkelte i Arbeiderpartiet tungt for brystet at vi med vårt vedtak om å skifte side også støtter Aasa Gjestvang (Sp) som ordførerkandidat. Det gjør vi som en konsekvens av det budskapet vi har framført under hele valgkampen. Vi vil utsette byggingen av Tingvold og framskynde moderniseringen av Stange helse- og omsorgssenter.

Erik Kristiansen forteller at med Aps budsjett blir eiendomsskatten sju millioner kroner lavere i 2020 enn i 2019. Det er riktig. Det han ikke forteller er at Ap har økt promillesatsen fra 3,9 til 4,9. På den måten tar de inn igjen 13 millioner kroner i økt eiendomsskatt. For vår familie betyr det at i stedet for 3.000 kroner mindre i eiendomsskatt, slik det hadde vært med regjeringens opplegg, får vi 1.000 kroner i redusert eiendomsskatt. Da er det vel ikke helt korrekt å påstå at Ap ikke øker eiendomsskatten?

Erik Kristiansen gjør også et poeng av at vi skal samarbeide med Frp. Alle partier har noe man kan være enig om. Jeg har lært representantene i Frp som dyktige og realistiske politikere. Derfor skal vi nok finne ut av dette på samme måten som Ap må finne ut av spørsmål om næringsutvikling og boligbygging i samarbeid med MDG.

Min bakgrunn er fra Ap. Men det Ap jeg opplever i dag står langt fra det Ap jeg kjente i sin tid. I dag ville jeg valgt Sp om jeg ikke hadde stemt på Pensjonistpartiet. Ikke minst skyldes det partienes forskjellige tilnærming til EU og EØS. Det er nok å nevne ACER som jeg, og over 100 Ap-ordførere, var uenig i.

Etter fire år i kommunestyret har jeg lært Aasa Gjestvang å kjenne som en dyktig og kunnskapsrik politiker. Hun er arbeidsom og har stor gjennomføringskraft. Jeg tror også at hun har mot nok til å ta de upopulære grepene som skal til for å få Stanges økonomi på fote igjen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke