Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Dette er veldig stigmatiserende
Folkevalgte uten jobb.

Publisert: 09.feb.2016 04:00
Oppdatert: 09.feb.2016 10:39

Jeg har den siste tiden, som så mange andre, bitt meg merke i Fremskrittspartiets representant i kommunestyret i Ringsaker, Hans Kristian Arnkværn sine utspill som handler om kommunestyret, antall representanter og det han beskriver som «daukjøtt».

Hovedagendaen hans er tydeligvis å gå i strupen på Arbeiderpartiet. Han virker å ha glemt at kommunens innbyggere i september 2015 ga oss fornyet tillit, med over 50 prosent av stemmene.

Nå er det hans innspill i Ringsaker Blad fra lørdag 6. februar som får meg til å reagere, og som jeg har vanskelig for å la passere. Det handler ikke om å ta ting personlig, men om å ta til ordet på vegne av en gruppe som sjelden tør å la seg høre. Jeg deler bekymringen til Arnkværn når det gjelder den lave valgdeltagelsen i Ringsaker ved høstens kommunevalg, men i motsetning til han mener jeg at en av grunnene til dette, er at det er for få «vanlige» folk som engasjerer seg politisk.

Arnkværn slår i sitt innlegg kategorisk fast at hvis man er i stand til å engasjere seg i et parti, så er man også i stand til å ta seg jobb. Sånne holdninger som han her forfekter er veldig stigmatiserende, og er en av hovedårsakene til at svært få uføre vil ta belastningen med å være folkevalgt. Selv om sykdom eller alderdom setter en ut av arbeidslivet, har man fremdeles mye å bidra med, også på den politiske arena.

Et kommunestyre skal etter min oppfatning gjenspeile innbyggerne i kommunen, så der bør også de trygdede være representert. Jeg tror heller ikke at «eksklusive» navn på valglistene vil skape høyere valgdeltagelse, tvert imot tror jeg det bare vil skape større avstand mellom de folkevalgte og resten av innbyggerne våre, og da vil enda færre gå til valgurnene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke