Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Regnskogen er full av sjeldne og forhistoriske planter for de med sans for botanikk. Plantene har gjennom flere tusen år fått formere seg uten innblanding fra vekster på fastlandet.
FOTO: NTB scanpix
 
Dette er viktig og trengs å skrive om

Publisert: 01.jan.2019 12:22
Oppdatert: 01.jan.2019 12:50

Vi som lever i dag forbruker stadig mer. Vi kjøper mer mat og klær og ting som vi ikke har engang bruk for en noen sinne, og det er nemlig ikke bra for jordkloden vår. Jeg skal snakke litt om dette temaet her på grunn av at jeg synes det er veldig viktig, og det trengs å skrive om.

Forurensningen vår påvirker menneskene forskjellig i ulike områder av jorda. Og det påvirker i hvert fall i Øst-Afrika. Øst-Afrika har alltid slitt med lange tørkeperioder og kort regntid. men i de siste årene har det kommet mye mindre nedbør enn før. Det blir mye tørke og vanskelig å dyrke mat og da blir det også vanskelig å bo her.

Mange som bor her sulter i hjel og må dessverre flytte fra hjemmene sine. Klimaendringer skjer ikke bare i Øst-Afrika. Det skjer også i Asia, Amerika og Europa. Der kommer det store mengder med nedbør som har ført til flom. Og da skjer det store ødeleggelser. Som har ført til at mange har mistet livet, eller hjemmene deres.

Men det er ikke bare menneskene som det går ut over. Det er også dyrene, for eksempel isbjørnen. Den bor i Antarktis men, på grunn av at isen smelter, blir det vanskelig for isbjørnen å leve der. I Antarktis er det et lite lokal forurensning fra industri og transportmidler, men likevel blir det funnet store mengder miljøgifter.

Også i Norge har klimaet endret seg. Vi merker at vinterene blir varmere og våtere. Et annet eksempel på klimaendringer er at sommeren 2018 i Norge var mye varmere noensinne. Den forrige varmerekorden var sommeren i 1947. USA og Kina er de to landene som forurenser mest her i verden. Det er så ille at innbyggerne i Kina må bruke gassmasker når de går ut på grunn av all forurensninga.

Min konklusjon er at vi må være mer seriøse på nettopp denne saken vi må ta handlinger og gjøre noe. Vi må ta ansvar ellers så blir det bare verre. Ting vi gjør nå påvirker framtiden. Sammen kan vi redde jordkloden!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke