Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Diskriminering kjennes på kroppen

Publisert: 30.nov.2018 13:28
Oppdatert: 30.nov.2018 13:33

Diskriminering betyr å behandle noen mindre gunstig enn andre, slår Store Norske Leksikon fast. Når barn med funksjonsnedsettelser ikke får lov til å gå på nærskolen sin, fordi de har en kropp som er litt utenfor A4-rammen, så er det diskriminering. Når ungdommer ikke kan ta den utdannelsen de er kvalifisert for fordi de fysisk ikke kommer inn på campus, er det diskriminering. Når man ikke får lov til å reise ut av kommunen sin, er det diskriminering. Diskriminering er ikke en følelse, men det kjennes på kroppen.

Mandag er det FNs internasjonale dag for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Det er ti år siden FNs konvensjon om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne trådte i kraft internasjonalt, og fem år siden Norge sluttet seg til den. Denne konvensjonen slår fast at funksjonshemmede har de samme rettighetene som andre og tydeliggjør hvordan rettighetene skal sikres i praksis. Norge har forpliktet seg til å følge denne FN-konvensjonen. Men at man har en rett, betyr ikke nødvendigvis at man får den retten innfridd. Norges Handikapforbund kjemper daglig for at alle skal få sine menneskerettigheter innfridd. Vi oppfordrer alle til å ta kampen sammen med oss.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke