hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Diskriminering på grunn av alder

Publisert: 26.apr.2017 12:30
Oppdatert: 26.apr.2017 14:08

Ungdommens fylkesting (UFT) ved Hallgeir M. Vangholen fastslår i Østlendingen 18. april at det ikke er aktuelt å invitere partier som ikke har ungdomsparti til årets skoledebatter. Han fastslår også at ingen som er eldre enn 25 år får delta i debattene. Rammene som UFT trekker opp for skoledebattene ble presentert for fylkestinget tidligere i april.

Pensjonistpartiet kommenterte det som et dårlig og lite demokratisk forslag og anbefalte UFT om å vurdere det hele på nytt. Det har de nå gjort og står på sitt. Da er ønsket om å utestenge viktige politiske parti i skoledebatten gjennomtenkt fra deres side, men fortsatt sterkt begrensende for demokratiet og mangfoldet i politikken. Det er diskriminerende og lite demokratisk. Elever ved de enkelte skoler nektes å få og gi informasjon, informasjon som kan være viktig for beslutninger i fylkestinget og i kommunestyrer.

At UFT har slike holdninger er ikke bra. Det har gjennom lang tid vært ført en kamp mot å diskriminere med bakgrunn i kjønn, legning, religion og herkomst. Denne årelange kamp ser vi nå konturene av, vi er sakte på vei framover til et mer inkluderende samfunn. Derfor er det svært beklagelig at UFT i sin ubetenksomhet er på vei til å diskriminere en ny gruppe, de eldre.

Naturlig nok har Fylkesrådet etter ytre politisk påvirkning overstyrt UFT og gitt de pålegg om å invitere alle politiske parti som stiller liste til Stortingsvalget og uten aldersbegrensning for de som inviteres.

Fylkestinget er den viktigste premissgiver for å påvirke og videreutvikle de videregående skoler. Ønsket om å utestenge enkelte politiske parti som er representert i fylkestinget var en dårlig ide. Pensjonistpartiet har meget gode erfaringer med skoledebattene. Vi kommer med et åpent sinn, ikke med et ferdig sentralt utarbeidet opplegg, men med et sterkt ønske om å informere og bli informert. Å ikke bli invitert til skoledebattene oppleves som diskriminerende og lite demokratisk.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke