hacklink
18. sep
ILLUSTRASJONSFOTO: Gunn Merete Nybakken (lånt med tillatelse).
 
Diva som barnevakt

Publisert: 02.mar.2019 08:04
Oppdatert: 02.mar.2019 08:11

Mars er bare tre. Egentlig venta foreldra seg en Lars. Og siden oldemors Marselila Doragithea, hun var nordfra, ble litt vel pretensiøst langt, så ja …

Som alle prinsesser på tre er Mars umettelig på glitter, paljetter og rosa. Jeg husker min lille marsboer, hun arva en fryktelig kunstoffsak i rosa, puff og rysjer fra Amerika. De kommende åra trippa hun til barnehagen med ulltrøye og sigende stillongs under, og roosa Cherrox til. Da kjolen ikke engang kunne sprenges på med skoskje, sjøl med glidelåsen åpen til rompa, ga vi den videre. Nyprinsessas fader måtte stå brudgom hver dag framover. Det ble neppe bedre av at jeg snurpa sammen et slør med gullkrone i julepresang. heh.

Mars’ dagmamma, Solveig, alias Sol, kjenner sitt rosapublikum. Så snart ei på tre begynner å trasse, er det bare en ting som hjelper: Glitter, pastell og mest mulig r o s a.

Så når Mars ikke vil køye, og Sol egentlig har det blåtravelt med å komme seg rundt kloden til neste dagbarn, later hun som hun har all verdens tid. Som gammel diva har hun slør og paljetter, strutsefjær, silke og tyll i hver eneste pastell i universet. Drøyer med å forlate scenen, lik en Wenche Foss, saktner skrittene og gir til beste ei farvelforestilling så makeløs, at go’ongen ikke merker at hun trekker seg ut i mørket.

Her forleden ville Mars absolutt ikke si go’natt. Da slo Sol på det store kveldsshowet. Blinda seng, hus og gater, skoger og veger i det mildeste rosaskjær, til og med granlegga rødme. Se, så snilt alt blir, hviska hun til trassongen, før hun tonte ut i rose gold, lilla og isblått, med et crescendo av hamret sølv over skyene før teppet gikk ned.

Du milde måned. Helt til å spise opp. Nyt!

Turid E. Andreassen Lie

tea@h-a.no / 974 25 016

foto Gunn Merete Nyland (ned tillatelse)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke