17. sep
 
Dobbeltmoral fra Hamar kommune

Publisert: 02.mai.2018 11:43
Oppdatert: 03.mai.2018 10:59

«Mangel på tomteareal», roper Hamar kommune høyt - og vil med det som grunnlag bygge kommunale boliger på friområdet og sentrallekefeltet Solplassen på Ajer. Solplassen er forøvrig det eneste friområdet for bydelens nærmere 400 boenheter - som i tillegg har byens høyeste tetthet av barn og unge på Volljordet som nærmeste naboer.

Samtidig selger kommunen en rekke tomter til private eiendomsutviklere som bygger for egen berikelse. Som for eksempel et tomteområde nederst på Furuberget - til og med ferdig regulert til samme type bebyggelse og med god plass til tiltaket de foreslår bygget på Solplassen.

«Lukket budrunde» står det i annonsen - så kommunen vil ikke engang sikre seg å kunne få maksimal tomteverdi ved salg. «Hamar - en åpen kommune» står det på kommunens hjemmesider, men pytt pytt.

Hamar kommune ser dermed ut til å ha forlatt sin rolle som samfunnsutvikler - for i stedet å ha blitt en eiendomsutvikler. Dobbeltmoralen lenge leve?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke