16. sep
VEG: Dette er vegen som er anlagt som sykkelsti.
Foto: Torstein Hervland
 
Dobbeltmoral i HHT
Det er ikke hyggelig å måtte gjøre oppmerksom på en negativ side ved turistforeningens administrasjon som ellers gjør en formidabel innsats for å gi flest mulig et sunt friluftsliv.

Publisert: 01.sep.2015 04:00
Oppdatert: 01.sep.2015 08:39

Men i et innlegg i HA 28. august leser vi at HHT prøver seg med omgåelser av meninger som er kommet til uttrykk i årsmøtet i 2014 og referert i årsberetningen for samme år. Kort beskrevet handler det om følgende:

HHT hadde kunngjort omfattende planer om nye- og oppgradering av bestående stier for økt bruk av terrengsykling. I årsmøtet 2014 ble det orientert om at tillatelser og finansiering av oppgradering/nyanlegg av strekningen Vollkoia-Høyenhall var i orden og skulle settes i verk. I det samme årsmøtet ble det satt fram forslag om utsettelse til det var avklart og samordnet alle planer fra ulike foreninger og interesseorganisasjoner om stier/veger på Hedmarksvidda. Forslaget ble tatt opp til avstemning i mot styrets forslag til gjennomføring, og fikk nær halvparten av stemmene. Et slikt resultat måtte det jo tas hensyn til og i årsberetningen for 2014 kom dette til uttrykk slik, sitat:

«Sykkelstien har vært omdiskutert, og vi tar signalene med oss videre og nedskalerer prosjektet slik at vi har trukket søknaden om spillemidler og klarer oss med midlene fra Gjensidigestiftelsen. Dette betyr bruk av stedegen masse og enklere måter for tilrettelegging.»

For det første burde avstemningsresultatet fått til følge at prosjektet ble helt utsatt, for det andre ser vi nå at HHT forsøker å gjennomføre planen fullstendig ved å søke om midler til erstatning for spillemidler som det bli gitt avkall på etter årsmøtet i 2014. Dette uten å ta hensyn til signalene fra årsmøtet i 2014 slik som det ble gitt uttrykk for i årsberetningen.

Det er et høyt spill fra styret og administrasjonen ved ikke å lytte- og ta hensyn til nær halvparten av medlemmene i organisasjonen som kan føre til at gamle medlemmer takker for seg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke