buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Dobbeltspor - en tapt sak

0
Publisert: 06.jul.2016 04:00
Oppdatert: 06.jul.2016 04:00

Innlegget «Dobbeltspor – en gladsak» (16. juli) var skrevet av Anne-Lise Bakken (Ap) og Solveig Seem (H) som begge sitter i styret for aksjonsgruppen «Dobbeltspor snarest». Innlegget bygger opp under den stadig gjentatte bløffen om at fortsatt vekst i innlandet er avhengig av at vi får dobbeltspor til Hamar i 2024 og til Lillehammer i 2030.

Hvorfor er Hamars politikere så redde for å snakke om at det neppe ligger noen god framtid foran oss. Landet står overfor store problemene, så som klimaendringer, oljekrise, økonomisk stagnasjon, arbeidsledighet og folkevandring. Dette er relevante momenter i diskusjonen om muligheten for dobbeltsporets forlengelse til Lillehammer. Men det virker som om byens politikere ikke evner å ta inn over seg det faktum at Norge er ikke lenger er rikt, og at det ikke er økonomi i utbyggingen.

Bakken & Seem bruker NHO, LO, Østlandsforskning, Hedmark og Oppland fylkeskommuner samt næringsutviklere i innlandet som sannhetsvitner på at dobbeltsporet er nødvendig for skape vekst i folketall og kapital. Og Bakken & Seem maner til besinnelse; bygging av dobbeltspor til Hamar og Lillehammer er et politisk mål som politikere i Hedmark og Oppland har kjempet for i årevis. Og nå er muligheten der, og den må ikke skusles bort, skriver de. Det er bare det at verden har forandret seg dramatisk de siste årene. Vekstfilosofien er ikke lenger gangbar. Vi kommer ikke til å «vokse inn i himmelen». Se også leserinnlegget av Røyne Kyllingstad i HA 16. juni. Bakken & Seem skriver at Hamar har et tungt ansvar som innlandshovedstad i den videre prosessen. Det er tull; Hamar er fylkeshovedstad i Hedmark, og Lillehammer er fylkeshovedstad i Oppland. Det er ikke noe som heter «Innlandshovedstad». Det er en betegnelse som Hamars politikere har funnet på for å dupere Gjøvik og Lillehammer. Men den svekker Hamars forhold til disse byene.

Bakken & Seem skriver videre at diskusjoner med Jernbaneverket må foregå i rådhuset, ikke i avisspaltene; det er nemlig så mange«nærsynte» eller dårlig orienterte skribenter som mener at forlengelse av dobbeltsporet til Lillehammer ikke er så viktig. Det er nesten så jeg ikke tror det jeg leser. Mener Bakken & Seem virkelig at byens innbyggere ikke bør blande seg inn i diskusjonen? Men Bakken & Seem er ikke folkevalgt, og det betyr vel at de heller ikke er meningsberettiget? Innlegget har en tydelig bismak av valgflesk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat